Tunnel foto

Onlangs heb je al kunnen lezen over hoe je met de juiste instellingen je als een pro kunt fotograferen met alleen een iPhone. Dit keer vertel ik wat meer over mijn favoriete manieren van creatief fotograferen met een iPhone. Benieuwd wat ik bedoel? Lees dan snel verder.

Tegenwoordig zijn de camera’s op een telefoon bijna net zo goed als die van een spiegelreflex camera. En omdat ik zelf vast geplakt zit aan mijn telefoon vind ik het ook juist makkelijk om die te gebruiken voor spontane foto’s. Maar wist je dat je ook hele toffe creatieve foto’s kunt maken met alleen een iPhone?

Onder / over water foto’s

Ik ben er nog geen ster in, maar alleen het proces is al super leuk. Hoewel de iPhones tegenwoordig onderwater kunnen vind ik het zelf nog een beetje eng. Daarom heb ik een glas gebruik om deze foto te maken. Mijn telefoon heb ik in het glas gestopt (zorg wel dat het glas écht schoon is) en op timer gezet. Ik houd dan het glas half onderwater en zo maak je een hele makkelijke foto van onder en over het water. Helaas gaat onze vakantie naar Spanje niet door, maar anders had ik ook écht wat dingen op het strand willen proberen.

over : onder water fotografie

Splash fotografie

Splash fotografie zegt het eigenlijk al. Met water creëer je een “splash” effect en die leg je dan vast. Wanneer je close-up met waterdruppels werkt en je écht de focus op de waterdruppels alleen wilt hebben werkt het goed om de autofocus te locken. De foto hieronder hebben we geschoten in de normale modus (iPhone 11 Pro Max). Zoals je ziet pakt de iPhone het water écht bijzonder goed op.

Splash fotografie

Van onderen!

Misschien heb je deze foto al op mijn Instagram account voorbij zien komen. Deze foto is gelijk een van mijn favoriete. Het is wel even zoeken naar een leuke hoek. Want eerlijk is eerlijk, bij 99% van deze foto’s zag mijn gezicht er niet heel mooi uit en leek ik eerder weer 9 maanden zwanger. Mijn advies bij deze manier van foto’s maken is dan ook, probeer diverse poses en klik lekker door! Er zit altijd wel iets tussen. Deze foto kan je heel makkelijk maken door de telefoon op de grond te leggen (bij iPhone 11 kan je ook de zoom op 0.5x zetten) en dan met behulp van een timer of afstandbediening de foto’s te maken terwijl je er boven staat/springt.

upside down fotografie

Tunnel visie fotografie

De naam zegt het al, een foto van uit een soort tunnel perspectief. Ik koos er dit keer voor om de foto te maken met boeken. Maar je ziet ook vaak open geknipte blikjes, toiletrolletjes of andere items gebruikt worden. Wat je in feite doet is een foto maken door een bepaald object heen. Ik heb de boeken zo neer gezet dat ik er nog net tussendoor kan gluren naar de camera. Met een timer of afstandbediening maak je de foto’s zelf of vraag of iemand je eventjes helpt.

Tunnel fotografie

Hopelijk vond je het leuk om mijn creaties te zien en kun je nu ook zelf lekker aan de slag! Vergeet mij niet te taggen in jullie creaties! Ik ben heel erg benieuwd!

Creatief fotograferen met een iPhone!