Maar wat doe jij dan voor een werk..?

“Ja hallo, ik heb ook de hele dag gewerkt hoor!” Een zin die je mij aan het eind van de dag ook veel hoort zeggen. En daarbij ook een discussie punt hier in huis. Want ja, ik werk toch thuis en schrijf alleen af en toe een blogje. Was het maar zo makkelijk! Mijn werkdag bestaat niet alleen uit koffie drinken en af en toe wat foto’s maken. En daarbij komt het huishouden en de zorg van de kids er ook nog bij. 

Maar wat doe ik dan?

Ik denk dat de grootste mis-conceptie hem zit in het niet weten wat ik doe. Zelfs mijn ouders begrijpen het soms gewoon niet. Ik werk inmiddels al 6 jaar voor mezelf en vind dit geweldig. Maar hoe kom ik dan rond, wat doe ik dan? Tja, voor velen is het een mysterie. 

Plat gezegd noem ik mijzelf een blogger/content creator én fotograaf. 

De term blogger word helaas nog erg gelinkt aan een hobby. En dat is jammer, want dat is zeker niet het geval. Ik verdien mijn dagelijkse brood door te bloggen. Ik schrijf in opdracht van diverse klanten artikelen (deze herken je aan de #spon/#ad/#collab tags).

Fotografie

Naast het stukje bloggen werk ik ook als fotograaf. Zo word ik af en toe ingehuurd voor newborn fotografie, maar ook voor een aantal influencers/collega’s verzorg ik de fotografie. Dit vind ik zo enorm leuk om te doen. In de toekomst hoop ik ook een mooie eigen studio te kunnen openen waar ik dan mijn fotografie verder kan oppakken.

Instagram

Ja, het is écht een vak apart Instagram. Ook hier werk ik continue aan. Social media staat namelijk niet stil. Vooral een kanaal als Instagram, waar de concurrentie heel groot is en het eigenlijk nooit stil staat. Denk maar aan die constante stroom aan stories (waar ik zelf een kijkje in mijn dagelijkse leven laat zien) en de posts die iedere dag online komen. Zelf probeer ik elke dag een aantal stories te laten zien, maar toch blijf ik dit lastig vinden. Zo zul je mij niet heel vaak horen praten of zien vloggen. Dit vind ik zelf nog steeds, na al die jaren, spannend. Wel is dit een doel voor mij dit jaar. Meer “vloggen” om zo een completer beeld te schetsen.

Achter die plaatjes op Instagram zit ook een hoop werk. Want ja, zo’n foto maakt zichzelf niet. De foto moet natuurlijk gemaakt worden, en in sommige gevallen doe ik dit zelf. Maar ik schiet ook regelmatig foto’s met vriendinnen of een fotograaf. Dit laatste doe ik vaak als het gaat om campagnes. Dan zorg ik er voor dat ik een aantal dingen tegelijk kan schieten zodat ik wat meer werk in 1 keer kan afmaken.

Editen

Na het maken van die foto’s moet er natuurlijk ook nog ge-edit worden. Hier gebruikte ik voorheen alleen mijn telefoon voor en de app Lightroom. Nu heb ik onlangs een nieuwe laptop, de Acer Swift 5, waar ik al mijn edit werk op doe. Dit is echt een genot. Waar ik voorheen zo een paar uur bezig was op een klein scherm heb ik nu een lekker groot scherm en een snel werkende laptop. Als ik nu 10 foto’s moet bewerken ben ik over het algemeen de helft van de tijd nog maar kwijt. Je kunt wel stellen dat goed apparatuur een verschil maakt dus!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jamey.nl (@jamey.nl)

Ja, ik ben er op een dag maar druk mee. Want als je denkt dat dit alles is heb je het mis. Naast al het bovenstaande ben ik ook nog bezig met mijn boekhouding, factureren en het huishouden. Om de kinderen niet te vergeten. Want hoewel beide kindjes 2 dagen in de week naar de gastouder gaan zitten er ook nog wel eens dagen bij dat ze niet kunnen of mogen gaan (tja, corona he..). Die twee dagen dat ze op de opvang zijn zijn mij dus ontzettend dierbaar! Op die dagen probeer ik alles wat ik kan doen voor de hele week te doen. “Even chillen” zit er dus echt niet in op de dagen dat ze er niet zijn.

Hopelijk heb ik een hoop vragen en mis-concepties kunnen ophelderen! Heb je nog vragen? Of wil je nog iets weten over mijn werk? Stuur gerust een mailtje of laat een comment achter.

Maar wat doe jij dan voor een werk..?