Zelfs voor reclames over tandenborstels, scheerapparaten en sokken weten ze de mooiste modellen te vinden. Ook in televisieshows is dit het geval. De mooiste, knapste, sterkste en meest afgetrainde acteurs worden gevraagd om mee te doen met de serie, puur om steeds meer kijkcijfers te krijgen. Toch zijn er ook TV-shows waarbij dit veel minder het geval is. Hieronder behandelen we er een paar!

1.    Kijk eens rond in het buitenland

Dit is een advies dat we graag aan je willen geven. Waarom? Omdat er in andere landen vaak hele andere standaarden gelden. Zo is het in China heel lang normaal geweest om juist extreem dik te zijn. Hiermee zou je namelijk laten zien dat je veel geld te besteden hebt en dat je het goed hebt. Daar moeten we in Europa nog niet aan denken. Daarnaast kun je daarmee zien dat deze schoonheidsidealen continu in beweging zijn. Wist je bijvoorbeeld dat mensen zichzelf vroeger juist witter maakte, terwijl velen vandaag de dag juist zo bruin mogelijk willen zijn.

Een handige methode om films en series in het buitenland te kijken, is door gebruik te maken van een VPN. Hiermee kun je namelijk blokkades omzeilen die ingesteld zijn voor dat land. Zo kun je bijvoorbeeld films en series in Amerika kijken die in Nederland niet beschikbaar zijn.

2.    New Girl

Een van de series op Netflix die niet persé allemaal knappe, afgetrainde en sterke acteurs mee laat doen is de Amerikaanse serie New Girl. Hoewel hier weldegelijk acteurs in meespelen die afgetraind zijn, wordt hier aandacht geschonken aan elk type persoon dat je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Zo is er aandacht voor de nerd, de sloddervos, de sportman en die ene vriend met die rare hobby. Dit is echt een serie die perfect laat zien dat het enorm belangrijk is om jezelf te zijn!

Daarnaast bevat deze serie ook nog eens enorm veel humor, laat het de verschillen én overeenkomsten tussen verschillende culturen op een prachtige manier zien en is het echt een serie die je binnen no-time helemaal gekeken hebt.

3.    The Pursuit of Happyness

Dit is een film die je echt gezien moet hebben! In deze film staat een gewone man centraal, die naast dat hij een eigen onderneming heeft, helaas dakloos is. Daarbij komt dat hij ook nog eens voor zijn kind moet zorgen. In zijn leven lijkt alles tegen te zitten. Toch blijkt, zoals de titel al zegt, dat hij nog steeds enorm gelukkig is. Er wordt niet direct rijkdom, macht of een afgetraind lijf nagestreefd. Het gaat daarbij puur om het gelukkig zijn, samen met zijn kind.

4.    The Blind Side

Ook deze film begint met een dakloos persoon genaamd Michael Oher. Ondanks dat hij dakloos is, wordt hij opgenomen in een rijkere familie. Die bieden hem de kans om te gaan leren en succes te behalen. Uiteindelijk werkt de jongen zo hard, dat hij het voor elkaar krijgt om in de NFL te spelen. Hoewel deze film uiteindelijk ook draait om succes, gaat het erom dat Michael in eerste instantie juist geen perfect leen leidt. Echter kan hij door hard werken heel veel bereiken. Een waargebeurde film die zeker de moeite waard is om te bekijken.

Er zijn dus verschillende films en series die je kunt kijken om afstand te doen van de schoonheidsidealen van vandaag de dag. Vergeet niet dat iedereen uniek is en dat er altijd mensen zullen zijn die het niet met je eens zijn of anders over je denken. Je kunt echter niet bij iedereen in de smaak vallen. Blijf gewoon wie je bent!

Schoonheidsidealen in TV-Shows