Trouwen tijdens Corona, of stellen we het nog even uit?

Afgelopen september heeft Bram mij ten huwelijk gevraagd. Stiekem dacht ik EINDELIJK! Maar nu tijdens deze wereldwijde pandemie vind ik het toch wel lastig om na te denken over de bruiloft. Ideeën zijn er zat. Maar wil ik nu wel trouwen tijdens Corona? Of zullen we het nog even uitstellen?

Ik kan niet wachten!

Het liefst wil ik direct in het huwelijksbootje stappen. Ik kan niet wachten om in een prachtige jurk mijn aanstaande te begroeten bij het altaar. Met al onze vrienden en familie genieten van een mooie dag aan het water. Met een knal feest om de dag feestelijk af te sluiten. Maar met de huidige corona regels is dit natuurlijk niet mogelijk. Dat zou betekenen dat we het klein moeten houden. Volgens mij is de regel nu 20 personen, en nou willen wij het niet heel groot vieren maar 20 personen is wel erg weinig. Als ik zelf een beetje ga tellen denk ik dat we ongeveer aan 50 personen zouden komen.

Maar er komt een vaccin aan toch?

Dat is het eerste argument dat ik in mijn hoofd haalde waarom ik toch wel wil gaan plannen voor een bruiloft in 2021. Er komt toch een vaccin aan? Dus dan kunnen we vast weer van een “gewone” bruiloft uitgaan. Toch denk ik dat dit niet zal gaan gebeuren. Ook al komt er deze maand al een vaccin, het wilt niet zeggen dat iedereen tegelijk gevaccineerd kan worden waardoor de regels voorlopig nog wel zullen blijven. 

Dan maar 2022..

Ik verwacht dat in 2022 alles wel weer redelijk normaal zal zijn. Het voordeel van wachten is natuurlijk wel dat ik extra lang de tijd heb om in shape te komen plus extra veel tijd heb om een prachtige bruiloft te organiseren. Ik heb wel 1000 ideeën voor een mooie bruiloft, maar om kosten te sparen is het natuurlijk leuk als je zelf een hoop decoratie dingen zelf kunt maken. Je raad het al, er staat een giga Pinterest bord al klaar met ideeën. 

Pluspunten van wachten..

  • Als we het voor nu even uitstellen kunnen we hopelijk met iedereen die we willen in 2022 de bruiloft van onze dromen vieren
  • Extra veel tijd om in shape te komen
  • Extra veel tijd om alles te plannen
  • Zeker weten plek op de datum die wij willen
  • Genoeg tijd om geld te sparen

Nadelen van wachten..

  • Ik heb al 10 jaar gewacht om die ring om mijn vinger te krijgen, nu moet ik nog langer wachten tot ik eindelijk kan trouwen!
  • We doen dit ook voor de kinderen (rechten/plichten)
  • Wie zegt dat het hele corona gedoe in 2022 wel helemaal voorbij is?

Er zijn dus nog zo veel dingen om af te wegen. Wat zou jij doen? Wachten of gewoon trouwen?

Trouwen tijdens Corona, of stellen we het nog even uit?