Hiep Hiep Hoera! Noé is alweer 3 jaar!

Noé is alweer 3 jaar! De tijd lijkt wel voorbij te vliegen. Het lijkt wel gisteren toen ik haar voor het eerst (na een helse bevalling) in mijn armen had. Haar eerste stapjes, haar eerste woordjes.. En nu is ze gewoon alweer 3 jaar geworden!

Eigenwijs

Meisjes schijnen lekker eigenwijs te kunnen zijn. En laten wij nou net even de jackpot hebben gewonnen daar mee. Je weet zo goed wat je wilt en bent ook helemaal niet bang om dat te zeggen. Zeg ik dat we rechts gaan, dan loopt zij net zo lief links af. En dat vind ik zo mooi aan haar.

Zorgzaam

Toen we wisten dat ze een broertje zou krijgen vond ik dat best spannend. Zou ze haar broertje wel accepteren? Zou ze wel lief voor hem zijn? Nou daar hoef ik mij (tot nu toe) helemaal geen zorgen meer om te maken. Wanneer Manu huilt troost ze hem, wanneer hij niet bij een speeltje kan brengt ze het naar hem. Delen blijft lastig, maar ze kan ondanks dat zo goed voor haar broertje zorgen. Ze helpt mij graag met het omkleden, verschonen en zelfs het flesje geven. Manu kan zich geen lievere zus wensen!

Slim

Ik weet nog goed, een paar maanden geleden vroeg Noé mij (uit het niets) waarom ik chagrijnig was. Na een verbaasde blik van mij zei ze heel lief, dat hoeft niet hoor mama. Ik zal je wel opvrolijken. Noé heeft zo goed door wat er allemaal speelt. En dat beangstigt mij soms ook wel. Want dingen zoals het hele corona gebeuren hoeft ze toch helemaal niet tot in detail te begrijpen? Soms heb ik het idee dat ze iets té slim of pienter is. Er zijn gewoon dingen in het leven die later wel komen, als ze ouder is.

Papa en mama wensen je nog zo veel meer! Ik hoop dat je mag opbloeien tot een mooie lieve dame en alles voor elkaar krijgt wat je wilt in het leven. Maar aan jouw eigen willetje te merken zal dat vast en zeker goed komen. 3 jaar… waar blijft de tijd toch!

Hiep Hiep Hoera! Noé is alweer 3 jaar!