Sfeervol tafelen in de tuin

Eten jullie ook zo graag buiten wanneer het mooi weer is? Heerlijk in de frisse lucht eten, zonnetje erbij, genieten! Of lekker lang borrelen in de tuin tot de zon onder is, dat is ook zo fijn. Hoe dan ook: wij tafelen graag in de tuin. In dit blog delen wij een aantal tips met je, hoe je sfeervol kunt tafelen in de tuin.

Tafel of dining set

Het belangrijkste om buiten te kunnen eten is natuurlijk een tafel of dining set. Een tafel is erg praktisch om aan te eten, je kunt zelf kiezen voor hoeveel personen je een tafel wilt en een mooie set uitkiezen. Maar ken je ook al een dining set? Dit hebben wij thuis en vind ik ideaal! Dit is een combinatie tussen een eettafel en een loungeset. Zo hebben wij een bank en twee stoelen die je ook achterover kunt zetten, met daarbij passend een hogere tafel. Zo kun je eraan eten, maar je kunt met de stoelen ook lekker in de zon liggen. Bezoek eens een tuinmeubelzaak om te kijken wat er allemaal is en laat je inspireren.

Blokhut

Een blokhut met overkapping lijkt mij nou zo gezellig in de tuin! Dit is een houten tuinhuisje waar je bijvoorbeeld een luifel of veranda bij aan kunt zetten. Bij de blokhutwinkel hebben ze zo veel keuze! Zo heb je een praktische opbergruimte voor bijvoorbeeld je tuinkussens, barbecue en tuingereedschap en een fijn zitgedeelte. Het staat ook nog eens erg leuk! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een losstaande veranda, maar met een blokhut erbij is het qua opbergen toch een stuk praktischer. En zeg nou zelf: opbergruimte hebben we nooit genoeg, toch?

Decoratie & aankleding

Om het eetgedeelte helemaal af te maken is decoratie en aankleding van de tuin onmisbaar! Een paar tips voor meer sfeer in je tuin:

  • Plaats lampjes en/of solar verlichting. Zo is de tuin ook sfeervol verlicht wanneer het donker wordt. Solar lampjes zijn ideaal, deze laden zichzelf op door middel van zonlicht. Hier heb je dus geen omkijken naar, handig!
  • Heb je een veranda of blokhut? Hang dan tuinposters aan de wand! Je hebt deze bijvoorbeeld met leuke quotes of een mooie foto.
  • Kleedt je tuinset aan met gezellige kussens.
  • Zorg voor bloemen en planten in je tuin of in potten rondom je eetplek. Je bent tenslotte buiten dus dit hoort er wel bij.
  • En niet te missen: een barbecue of buitenkeuken! Dan kun je pas echt genieten van het buiten eten. Een echte musthave in de zomer.

Wat voor tuinset heb jij?