We hebben een huis gekocht!

Het is eindelijk zo ver! Ik kan/mag het eindelijk vertellen. We hebben een huis gekocht! Ons eerste eigen huis. En dat in deze tijd. Wie had dat gedacht. In dit artikel vertel ik je er wat meer over.

Verhuizen tijdens Corona?

Ja, het klinkt misschien een beetje gek. Maar zoals je op het nieuws hebt gezien zijn wij echt niet de enige. Op ieder huis word overboden en binnen een paar uur staat de bezichtiging lijst al weer vol. Toch hebben wij in de relatief korte periode dat we aan het zoeken zijn geweest een woning gevonden waar we direct verliefd op werden. Maar waarom nu? We wonen inmiddels alweer 5 jaar (met veel plezier) in Groesbeek. Echter is dit een huurwoning. Het zal dus nooit echt van ons zijn.

Valse beloftes..

Toen we de woning 5 jaar geleden besloten te huren van een makelaar hadden we begrepen dat we de woning na 3 jaar zouden kunnen kopen. Echter besloot de makelaar de woning van de hand te doen en te verkopen aan de woonstichting. En dat betekend helaas dat wij de woning niet meer konden overkopen omdat de woonstichting het natuurlijk voor de verhuur wilt houden. Erg zonde, want inmiddels hadden wij al een dure nieuwe keuken geplaatst, een hoop geld uitgegeven aan een nieuwe vloer en ook de tuin hadden wij volledig opgeknapt en een overkapping geplaatst. Allemaal investeringen die we anders niet hadden gedaan of beter hadden overwogen. Enfin, we vonden het daarom tijd om op huizenjacht te gaan. En nu Bram zijn eerste jaarcijfers van zijn onderneming had kon dat eindelijk ook!

Op zoek!

Een van onze grootste wensen was om meer in het midden te gaan zitten van onze families. Bram zijn familie en een groot deel van onze vrienden wonen in Nijmegen. Mijn familie woont weer in Ede. Groesbeek ligt dus niet heel logisch. In de zomer (en zodra het een beetje zonnig is) zijn we altijd te vinden in Slijk-Ewijk. In die regio wilden we dan ook gaan kijken voor een huis. Het nadeel is alleen dat dit een buitengebied is. En dat dingen zoals scholen, sportclubs en winkels altijd een stukje reizen is. En met twee kinderen die nog naar school moeten leek mij dit niet heel logisch. Maar om nou in de stad te gaan wonen.. Nee dat trok ons ook weer niet. Dus kwamen we uit op het plaatsje Zetten. Precies in het midden van beide families, genoeg sportclubs en scholen én dicht bij de snelwegen.

Het bezichtigen

Een bezichtiging plannen is niet altijd even makkelijk. Zeker in deze tijd is het erg lastig om even een afspraak te maken. Voor ieder huis dat er op Funda komt word er wel 80x gebeld op een dag. Super natuurlijk voor de makelaars. Maar voor huizenzoekers enorm frustrerend. Zo hebben wij ook de eerste paar keer naast het net gevist. Ik besloot dus niet meer op Funda te focussen maar om juist alle makelaars die in het gebied van Zetten werken hun Facebook pagina te volgen. Zo krijg je als eerste bericht wanneer er iets aan zit te komen. Zo kwam ook ons droomhuis voorbij op Facebook nog voor hij überhaupt op Funda geplaatst zou worden. Binnen 10 min na ze de woning op hun pagina hadden gezet kreeg ik het voor elkaar om een afspraak te maken voor de week er op! YES! Een bezichtiging bij ons droomhuis!

Rondlopen in andermans huis blijft een beetje gek. Maar gek genoeg brengt het je ook gelijk op ideeën. En de plaatjes die je ziet op internet kunnen in sommige gevallen ook best een vertekend beeld geven. Voor ons was het vooral belangrijk dat we een ruimere woonkamer wilde en als het even kan een garage die evt. omgebouwd kan worden (wanneer er weer budget is) tot een kantoorruimte voor ons beide. Ok, het blijft voor mij nog steeds een wens om een eigen studio te hebben ooit, maar een werkplek aan huis is ook wel erg fijn.

Het huis van onze dromen!

Maar we hebben het huis van onze dromen gevonden! Alles wat we wilde, een nette keuken, een garage, een lekker ruime woonkamer met schuifdeuren naar de tuin/overkapping en heerlijk ruime slaapkamers met veel ramen! Het enige wat voor mij even wennen zal worden is dat de zolder een stuk kleiner is dan dat we nu hebben. Maar ach, daar doe ik enkel de was. Dus dat overleven we wel weer haha. En wat nog mooier is aan het huis, we hoeven niet amper iets te doen! Alleen wat muren verven en de vloer op de boven verdieping en dan kunnen we er in principe al in. De tuin is al helemaal klaar (en echt prachtig!!!) en ook de keuken is echt van alle gemakken voorzien. Ja, we kunnen echt niet wachten hoor!

Maar goed, jullie kennen mij. Ik heb al lang en breed het huis ingericht met behulp van verschillende Pinterest borden. Zo heb ik mijn staande lamp al uitgezocht bij Directlampen.nl en weet ik al precies wat voor een hanglamp ik boven de eettafel wil hangen. Zelf het type behang voor de kinderkamers heb ik al uitgezocht.

Toch nog even geduld

Hoewel de financiering en alles al helemaal rond is moeten we nog even geduld hebben. De verkopers hebben namelijk een nieuwbouw woning gekocht die nog niet af is. Sterker nog, die is pas ergens volgend jaar af. Wel hebben we afgesproken dat we in het uiterste geval eind November over gaan zodat Noé in Januari gelijk in Zetten op de basisschool kan starten. Ik hoor van veel ouders dat dat voor groep 1 echt niet zo belangrijk is als ze nog moeten switchen. Toch vind ik dit zelf wel erg belangrijk. Ik heb liever dat ze direct een goede start kan maken dan dat we haar halverwege het jaar weer ergens vandaan moeten plukken en ze weer overal aan moet gaan wennen. Gelukkig waren de verkopers zo enorm begrijpend dat dit geen enkel probleem was.

Dus, het huis is gekocht! Nu nog even geduld, sparen en aangezien we zoveel zooi hebben “verzameld” door de jaren heen zal ik ook alvast lekker spullen gaan uitzoeken en eventueel verkopen wat weg kan. Weggooien is zonde, en er zijn vast een hoop mensen die blij worden van de spulletjes die wij niet meer gebruiken. Dus ik heb de komende maanden nog genoeg te doen!

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de komende verhuizing? Houd dan mijn Instagram en Blog in de gaten voor updates!

We hebben een huis gekocht!