Wie mij al volgt op Instagram weet dat ik regelmatig gebruik maak van foto props om mijn foto’s completer, dan wel mooier te maken. In dit artikel deel ik een aantal tips en vertel ik ook welke insta foto props ik het meest gebruik.

Om mooie Instagram foto’s te maken heb je niet veel nodig. Enkel een goede camera, een goed humeur en een doel. Alle extra’s zijn mooi meegenomen. Zelf gebruik ik een Canon 70D, maar ik ken ook een aantal instagrammers die veel gebruik maken van hun mobiel. Zelf krijg ik het niet voor elkaar om daar mooie foto’s mee te maken. Daarom gebruik ik liever mijn camera.

Een wit dekbed

Naar mijn idee is een mooi clean wit dekbed een onmisbaar iets wanneer je vaak binnen foto’s maakt. Investeer er echt even in, want je ziet wel degelijk het verschil tussen een wit kleedje van de action en een mooi wit dekbedovertrek. Je kunt het dekbed gebruiken als ondergrond voor flatlays maar ook knusse foto’s op bed.

Sieraden

Ik gebruik regelmatig wat mooie sieraden om zo mijn flatlays wat meer diepgang te geven. Vooral rosé kleurige sieraden doen het op mijn foto’s erg goed. Maar kijk vooral wat past bij jouw stijl en kleurthema.

Bloemen of takken

Bloemen en takken kunnen je foto’s ook net even een ander sfeertje geven. Ik gebruik regelmatig gedroogde bloemen en takken want die hoef je niet elke keer opnieuw te kopen en blijven mooi. Maar verse snijbloemen staat natuurlijk ook echt prachtig. Het enige nadeel is dat je er wel meer geld aan kwijt bent wanneer je elke keer nieuwe bloemen moet halen.

koffietafel boeken of magazines

Je kent ze misschien wel, die grote mooie boeken van merken als Chanel. Zelf heb ik die (nog) niet hoor. Maar het staat wel echt erg leuk op foto’s. Wel bewaar ik altijd mooie magazines zoals de Elle of de Cosmopolitan. Er zijn nog veel meer mooie magazines, maar deze krijg ik toevallig wel eens bij pakketjes. Mochten de boekjes nou geen mooie cover hebben, gooi ze dan niet gelijk weg. Soms is een pagina aan de binnen kant ook wel erg mooi als ondergrond of iets te gebruiken.

Nog wat extra tips

Maak gebruik van Lightroom, hiermee kun je heel makkelijk je foto’s op je mobiel of desktop bewerken. Ik schreef al eens eerder een artikel over presets en hoe dit werkt. Verder kan ik je ook adviseren om foto’s op instagram op te slaan. Zo kun je altijd terugkijken welke foto’s en stijlen je mooi vind. En daarmee kun je dan bouwen aan een soort eigen stijl.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad! Mocht je nog vragen hebben, laat ze dan achter in de comments.