Het eindresultaat van onze verbouwing, een prachtige tegelvloer

Het is tijd voor een nieuwe vloer schat. Het laminaat wat we er 3 jaar geleden voor een prikkie in hebben gelegd is gewoon doorgeleefd. Tijd voor een nieuwe vloer zei ik heel simpel. En zo impulsief als wij zijn hebben we ook binnen een paar dagen een nieuwe vloer gekocht. En dat betekend, het huis moet leeg.

Afgelopen weekend was het dan zo ver. De hele benedenverdieping moest leeg en de oude vloer moest er uit. En geloof mij, dat was een flinke kluif werk nog. We hadden wel het geluk dat we het hele weekend de tijd hadden want de meneer die de nieuwe vloer kwam leggen kwam op maandag ochtend. Maar laten we eerst even terug naar het begin.

Tegels kiezen

De tegels hebben we uitgezocht bij Tegels in huis in Zetten. En wat ben ik daar blij mee zeg. Na dagen op internet zoeken eindelijk iets in het echt zien en vasthouden scheelt toch heel erg veel. We waren dan ook binnen een kwartier klaar met het maken van een keuze, het afrekenen en een bezorgdatum uitkiezen. Een prachtige tegel die net niet grijs of beige is, maar er net even tussen in. Zo houden we de woonkamer lekker licht en dat is ook echt mijn doel! De service overigens bij deze zaak was écht top. Ze waren zo enorm vriendelijk, we kregen zelfs een heerlijke appelflap tijdens het rondneuzen. (no spon!)

De hele inboedel in de serre

Aan de bak!

Omdat het niet heel handig is om de benedenverdieping leeg te halen met een klein rond rennend meisje hebben we besloten om haar voor het eerst een nachtje bij oma en opa te laten slapen. Stiekem waren we hier ook wel echt even aan toe. Maar daar kun je binnenkort meer over lezen. Eenmaal Noé onder gebracht konden wij flink aan de bak. Alles inpakken, weg sjouwen en vervolgens in onze overkapping zetten zodat het wel droog staat de komende dagen. Maar een paar uur later was de klus geklaard.

Dag 1, het resultaat

dag 2 het resultaat

Maar goed, dan is het huis leeg. Er staat geen bank meer, geen eettafel, geen stoelen en ook geen plek om te spelen voor Noé. Om nog maar over de stoffige bende te zwijgen. En het stomme is dat ik er niet eens bij had stil gestaan dat je niet op een net gelijmde tegel mag lopen. Zolang de complete vloer er niet in ligt mogen we er niet op lopen. Tijd om dus ook een andere slaapplek voor de komende dagen te zoeken. Gelukkig hebben wij ontzettend lieve vrienden op 10 minuten rij afstand waar wij mochten logeren. En naast dat dit gewoon ontzettend praktisch is was het ook nog eens mega gezellig. Ik denk dat ik het zelfs een beetje ga missen als we weer naar huis gaan!

Het eindresultaat van onze verbouwing, een prachtige tegelvloer

Nu zijn we alweer even verder, de vloer ligt er in en de meubels staan weer op zijn plek. Ik ben echt ontzettend blij met het resultaat en kan echt geen klusjes meer zien. Het voelt thuis af. Voorlopig gaan we even geen rigoreuze aanpassingen meer doen hoor! Want opeens thuisloos zijn is misschien voor een nachtje niet erg, maar wanneer je met een klein kindje bent is er niets fijner dan je eigen spulletjes om je heen en je eigen bedje om in te slapen.

Ben jij ook wel eens thuisloos geweest toen je aan het verbouwen was?