Een foto op Instagram zetten zonder deze te bewerken? Dat gebeurt niet vaak! Ik vind het heerlijk om te spelen met fotografie en foto’s en daarom gebruik ik ook enkele fotoapps. Vandaag vertel ik welke apps ik gebruik en waarvoor. Zodat jij hopelijk na het lezen van dit artikel ook aan de slag kunt met het bewerken van foto’s.

Lightroom– gratis voor Andriod & iOS

Lightroom is een onderdeel van Adobe en wordt daarom voornamelijk door professionals gebruikt. De mogelijkheden zijn oneindig maar het heeft even tijd nodig om de app te leren kennen. Als je al met Photoshop werkt is het een ideale app. Daarnaast kun je met deze app ook presets gebruiken. Je kunt deze presets zelf maken, maar ook van verschillende influencers en bedrijven kopen. Hier heb ik eerder al eens een artikel over geschreven.

VSCO – gratis voor Andriod & iOS

Deze app is ontzettend uitgebreid en heeft veel opties. Hierdoor kiezen veel mensen voor bewerken via VSCO boven Instagram zelf. Je kunt de app ook gebruiken om een foto in te maken en vervolgens meteen te bewerken. Via de app kun je bijna alles aan de foto aanpassen, de bewerkingsmogelijkheden zijn oneindig.

Snapseed – gratis voor Andriod & iOS

Met deze app kun je voornamelijk de basistechnieken van foto bewerken uitvoeren. De foto scherper maken, bijsnijden, de kleur aanpassen, recht zetten en ook de belichting van je foto’s kun je met deze app gemakkelijk aanpassen. Verder vind je in deze app ook creatieve filters en mooie teksten en kaders. Een app die heel veel mogelijkheden heeft op gebied van foto bewerken.

Facetune €3,99 voor Andriod & iOS

Een app die ook erg populair is, is Facetune. Je kunt deze gebruiken voor selfies of portretten. Je kunt bijna alles aan een gezicht aanpassen met deze app, van wittere tanden tot het verwijderen van een puist. De kleur haren veranderen of de vorm van je neus veranderen? Het kan allemaal! Er is bijna niets wat je niet kunt doen met deze app. Vooral een aanrader wanneer je veel foto’s van jezelf op Instagram wilt zetten.