Het is alweer een paar maanden geleden dat wij de hele keuken op de schop hebben genomen. Nu is eindelijk alles af en kan ik jullie met trots het eindresultaat laten zien. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hoewel ik geen keukenprinses ben vind je mij wel regelmatig in de keuken. Broodjes smeren voor Noé, een lekker cocktailtje maken voor mij en mijn vriendinnen of gewoon om een warme maaltijd voor manlief te maken. En gezien je van uit onze woonkamer de keuken direct ziet en inkijkt vonden wij het tijd om dan eindelijk de keuken op de schop te nemen. 

Ik heb helaas geen duidelijke foto’s meer van hoe onze keuken voorheen was. Maar denk even aan de Ikea houtkleur en een heel donker keukenblad. Zo zag onze oude keuken er ongeveer uit. Met veel te weinig kastruimte, donker en somber en dat terwijl wij echt van open en licht houden. Een must voor ons was dan ook dit door te trekken in de nieuwe keuken. Toen we dit hele project begonnen was ik hoogzwanger. En nu, 9 maanden later is het dan EINDELIJK af. De winkel waar we de keuken vandaan hebben was helaas niet heel erg snel en doordat er tussendoor regelmatig dingen mis waren gegaan duurde het hele project steeds langer en langer. Maar goed, wel met een mooi eindresultaat.

Mijn nieuwe Quooker CUBE geeft zelfs koel bruisend en gefilterd water!

Shiny nieuw apparatuur

Mijn tip voor alle mannen, ga niet keuken shoppen met een hoogzwangere vol hormonen gepompte vrouw! Dan kom je namelijk thuis met alle keuken apparaten in het assortiment. We hebben gekozen voor een elektrische kookplaat omdat wij in een energiezuinige wijk wonen. Dat wilt zeggen dat wij gebruik maken van een warmte pomp en daarnaast ook geen gas aansluiting hebben in huis. Een andere must voor mij was een combi-oven. Zeker voor ons kleine meisje is het ideaal om er even een potje in op te warmen. En voorheen hebben wij altijd een losse oven en een losse magnetron gehad. Maar ik vind dit zo ontzettend veel fijner. Minder rommel in de keuken en gewoon 1 apparaat voor alles.

Ook hadden wij in de vorige keuken geen vriezer. In de nieuwe keuken hebben we gelijk 2 kasten laten zetten. Een kast voor de koelkast en een kast voor de vriezer. Lekker makkelijk voor het invriezen van alle hapjes voor Noé. En met drie mondjes in huis komt er natuurlijk ook veel meer afwas. Een vaatwasser was dan ook gewenst. En gelukkig kon dit ook makkelijk! Dus mama Jamey was helemaal gelukkig!

Mijn grootste trots; de Quooker CUBE

En dan nu, mijn pareltje, de kers op de taart, mijn trots. Namelijk de Quooker CUBE! Deze niuewe en inovatieve kraan staat ook wel bekend als de kraan die alles kan. Je kunt er namelijk 5 soorten water uit halen. Namelijk kokend, warm, koud en koel bruisend en gefilterd water. Ik ben zelf een bruiswater drinker, en trust me ik heb er al een hoop glaasjes uit gehaald. Ook het kokend water uit de kraan is ideaal. Om snel even een flesje voor Noé te maken gebruik ik het kokend water in combinatie met het gefilterde water om zo de juiste temperatuur fles te maken.

Kokend water zo uit de kraan. Ideaal!

Nou dachten wij eerst dat een kookwaterkraan gevaarlijk zou zijn, zeker ook wanneer Noé zelf bij de kraan gaat komen. Maar je moet de bedieningsknop dubbel-drukken en draaien om kokend water uit de kraan te krijgen. Ik denk dan ook niet dat Noé dit zelf heel snel zou gaan doen. Ik ben zo enorm blij met deze kraan, het scheelt aan apparatuur op het aanrecht, en je hebt binnen no-time een verfrissend bruiswatertje of een hartverwarmend kopje thee voor je staan. Echt het beste wat we konden plaatsen in onze keuken is de Quooker CUBE!

Ook Bram krijgt wat..

Bram heeft natuurlijk ook (een klein beetje) inspraak gehad. Hij heeft gekozen voor het koffiezetapparaat. Hij maakt ook regelmatig voor mij een lekkere cappuccino met de machine. Lekker wakker worden toch?

Zoals je ook kunt zien hebben we de keuken mooi licht gehouden. Het keukenblad is grijs met een motiefje en de frontjes zijn allemaal wit met RVS finish. Daarnaast hebben we ook de keuken in een hoek geplaatst zodat ik lekker tijdens het afspoelen van de vaat naar buiten kan kijken. Ik ben echt zielsgelukkig met mijn nieuwe keuken.

Hopelijk vond je het leuk om deze keuken tour te lezen!