Een van de dingen die mij is bijgebleven van mijn bezoek aan de thermen van Avène afgelopen jaar is het feit dat daar zo veel mensen komen met huidproblemen, littekens en hoeveel Avène probeert te doen om deze mensen te helpen. Naast een mooi verhaal wat ik je wil vertellen over wat ik hier heb geleerd laat ik jullie ook graag meer zien over een van hun prachtige cosmetica producten. Lees je mee?

Afgelopen jaar was ik op bezoek bij Eau Thermale Avène in het gelijknamige plaatsje Avène. Het speciale water zou een helende werking hebben bij huidproblemen. En naast dat Avène dus producten heeft ontwikkeld met dit water hebben ze er ook een behandelcentra waar ik een kijkje heb mogen nemen. In eerste instantie deed het mij denken aan een heerlijk ontspannende sauna/spa. Maar na wat meer uitleg bleek er veel meer achter te zitten.

In een van de gebouwen is het behandelcentra. Hier zijn verschillende ruimtes voor diverse behandelingen. Ik zelf heb een soort van bubbelbad geprobeerd. En hoewel je denkt dat dat erg “lekker” is was het best confronterend. Het ziet er namelijk niet gezellig of relaxend uit. Je merkt echt dat dit een behandel plek is, je kunt het misschien een beetje vergelijken met een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Alle behandelingen worden gedaan met het thermale water. Mensen van over de hele wereld komen hier bijvoorbeeld met eczeem problemen. En naast al deze behandelingen worden er ook sessies met een psycholoog aangeboden of workshops. Een van deze workshops is de make-up workshop. Zo leren mensen met huidproblemen hoe ze zichzelf het beste kunnen opmaken zonder hun huid nog zwaarder te belasten. Tijdens deze workshop leerde ik ook de Avène Couvrance Mozaïekpoeder kennen.

Avène Couvrance Mozaïek poeder

De verpakking van de Avène Couvrance Mozaïek poeder verdiend wellicht geen schoonheidsprijs. Maar de werking absoluut wel! De poeder lijkt een beetje op een soort mozaïek door alle kleurtjes. Echter heeft elk kleurtje een doel. Zo zorgen de groene tinten er voor dat je rode plekjes kunt vervagen, de gele kleur vervaagt blauwe plekjes en de witte tinten zorgen voor meer licht weerkaatsing. En als laatste zijn er nog de koraal tinten die de pigment vlekken corrigeert, de beige egaliseren alles en de violet tint neutraliseert grauwe kleuren. Echt aan alles is bij dit pallet gedacht.

Tijdens de workshop die wij hebben gehad bij Eau Thermale Avène. Heeft de arts ons laten zien wat dit kan betekenen voor mensen met een probleemhuid. Maar ook wat dit kan doen voor bijvoorbeeld mij. Ik gebruik de poeder nu regelmatig om mijn wallen te verminderen. En ik moet bekennen dat ik dat veel en veel liever doe met deze poeder dan een dikke concealer. 

De Avène Couvrance poeder is onder andere te koop bij Notino.nl voor slechts €21 en is het echt absoluut waard. Mocht je nou een gevoelige huid hebben, kijk dan nog even door in het assortiment van Avène want ze hebben ook hele fijne foundations, mascara en andere poeders!