Als blogger hebben wij veel contact met allerlei soorten klanten. PR-bureaus, vertegenwoordigers van merken, webshops, websites en collega ondernemers. Bij sommige bedrijven is het gebruikelijk om rond de feestdagen een relatiegeschenk aan alle klanten te geven. Maar hoe zit dit met bloggers? Zouden wij hier ook aan mee moeten doen? In dit blog vertel ik je daar meer over.

Waarom is het wel een goed idee om uniek te zijn?

Wanneer je als blogger een goede band wil onderhouden met je klanten, kan een relatiegeschenk een goed idee zijn. Klanten waarderen dit enorm, waardoor jij wellicht een betere samenwerking met ze krijgt. Zeker omdat er op dit moment erg veel bloggers zijn, kan dit voor jou een tip zijn om er meer uit te springen voor de klant. Daarnaast is het ook een goede manier om je klanten te bedanken, dat je het fijn vindt dat ze voor jouw blog kozen.

Wat voor mogelijkheden zijn er?

Natuurlijk is de eerste stap het nagaan bij jezelf, of jij relatiegeschenken zou willen geven aan je klanten. Wanneer je dit niet wilt, is dit een persoonlijke keuze en dat is natuurlijk prima. Als je wel graag iets wil doen, kun je gaan nadenken over wat je doet en hoe je dat doet. Je kunt kiezen voor verschillende opties: een kerstkaart sturen, een relatiegeschenk sturen of persoonlijk het relatiegeschenk langsbrengen bij je klanten. Wanneer je kiest voor een relatiegeschenk, zorg er dan wel altijd voor dat er een persoonlijk kaartje bij zit. Dit is wel zo leuk!

Hoe kom ik aan relatiegeschenken?

Relatiegeschenken voor klanten kun je op verschillende manieren aankomen. Je kunt natuurlijk zelf op jacht gaan in een winkel, maar je kunt ook gemakkelijk online een hoop leuke cadeaus bestellen. Kijk eens rond op de website Matrijs, hier vind je allerlei soorten relatiegeschenken. Zo kun je een relatiegeschenk kiezen wat goed past bij jouw bedrijf en uitstraling. Daarnaast kun je het zo duur maken als je zelf wilt, wel zo prettig natuurlijk.

Stuur jij dit jaar relatiegeschenken aan klanten?