whatsapp

De smartphone is tegenwoordig een apparaat waar niemand meer zonder kan. Voorheen gebruikten we een telefoon om mee te bellen, maar nu is het ook een agenda, een spelcomputer, een e-mailprogramma, een manier om te bankieren en nog veel meer. Iedere twee jaar koopt men massaal de nieuwste iPhone of een ander mooi toestel, om vervolgens een beetje verslaafd te raken aan de telefoon. Ook WhatsApp is een onmisbaar onderdeel van de meeste smartphones geworden. WhatsApp is een hele makkelijke en laagdrempelige manier om met anderen te communiceren. Zelfs bedrijven maken het mogelijk om via WhatsApp te communiceren. De afgelopen jaren hebben veel mensen zich afgevraagd of WhatsApp niet op andere manieren beschikbaar moet komen dan alleen op een smartphone, en die mogelijkheid is inmiddels beschikbaar.

Webversie WhatsApp

WhatsApp is inmiddels ook via de browser van je computer te bereiken. Via de online omgeving van WhatsApp is het mogelijk om daar de gesprekken over te nemen die je voert op je smartphone. Simpelweg door éénmalig de versie van WhatsApp op je smartphone te koppelen met de webversie, kun je alle chats zowel vanaf je smartphone als via de webversie gebruiken. Ligt jouw smartphone in een andere ruimte maar heb je wel de computer of laptop bij de hand? Dan gebruik je die gewoon, en kun je net zo eenvoudig chatten met iedereen. Het is aan te raden om dit alleen te gebruiken op je eigen computer, en niet op een openbare computer of een computer van iemand anders.

WhatsApp op je tablet

Vooralsnog is er geen officiële app van WhatsApp voor de iPad of andere tablets. Er zijn wel omwegen om de chatdienst op je tablet te gebruiken, maar dat werkt niet altijd even vlekkeloos. Toch is de oplossing in zicht. Er gaan geruchten dat de app met een tablet-variant van WhatsApp bezig is, die het mogelijk maakt om ook op je tablet te kunnen chatten met iedereen uit je WhatsApp lijst. Op deze manier wordt het je nog makkelijker gemaakt om op een hele praktische manier met iedereen te kunnen communiceren, waar je ook bent.

Andere chatprogrammas

WhatsApp is vooralsnog het meest gebruikte chatprogramma, al zijn er wel andere alternatieven te vinden. Zo is Telegram een andere populaire chatdienst, maar staat het aantal gebruikers niet in verhouding met die van WhatsApp. Wereldwijd maken ongeveer 1,5 miljard mensen gebruik van WhatsApp, waarmee het verreweg het meest gebruikte chatprogramma is. De kans is dus groot dat jij binnenkort niet alleen vanuit je smartphone berichten stuurt via WhatsApp, maar ook via een webversie of zelfs via je tablet. Wil je optimaal gebruik maken van alle apps en alle functies, zorg dat altijd dat je je smartphone update naar de nieuwe softwareversie, zoals iOS 13, en update je apps ook regelmatig.

Overal WhatsApp, ook zonder smartphone

Dit is een samenwerking.