Brownie met Superfruit

Ik ben misschien wel geen keukenprinses, maar een brownie maken kan ik als de beste. Je kent ze wel, die heerlijk zoete en smeuige chocolade cake. Dit keer ging ik even experimenteren. Dit keer met.. Superfruit. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Tijdens mijn zwangerschap van Noé begon ik in eens uit het niets bakken leuk te vinden. Voor niemand speciaal maakte ik een appeltaart, bakte ik koekjes en ga zo maar door. Ik heb bakken en koken eigenlijk nooit heel erg leuk gevonden. Maar dat is voornamelijk omdat ik geen geduld heb. Maar goed, nu ik weer zwanger ben merk ik gelijk dat ik weer “uit het niets” begin met bakken. Gek toch? Mijn laatste creatie werd deze heerlijke brownie met Superfruit. 

Brownie met Superfruit poeder

Wat zijn Superfruit?

Sommige fruitsoorten hebben hoge concentraties stoffen die goed zijn voor het lichaam zoals bijvoorbeeld antioxidanten, aminozuren, vitamines, en mineralen. Omdat deze zo goed voor je zijn worden ze ook wel Superfruit genoemd.

Omdat brownies natuurlijk naar chocolade smaken ben ik gaan nadenken wat er nou qua smaak lekker bij zou passen. En wie houd er nou niet van frambozen! Dus ik besloot de Wilde Framboos poeder te gebruiken van Vitaminesperpost.nl. De poeder komt in een handige hersluitbare verpakking. Wist je dat je de poeder ook perfect kunt gebruiken door je smoothie of shake?

Brownie met Superfruit eindresultaat

Wat heb je nodig:

 • Bakvorm & bakpapier
 • Wilde Framboos Poeder
 • 1 el tarwebloem
 • 150 g pure chocolade
 • 150 g ongezouten roomboter
 • 125 g kristalsuiker
 • 125 g lichtbruine basterdsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 150 g zelfrijzend bakmeel
 • ½ tl zout
 • 4 middelgrote eieren

Voor we aan de slag gaan met het beslag heb ik vast de oven voorverwarmt op 175 graden. En de spullen vast klaar gezet. Zo kan ik zodra de beslag klaar is gelijk de bakvorm vullen. Mocht je nou geen bakpapier hebben, dan kun je ook een bakspray gebruiken.

Brownie met Superfruit met Noé

Recept voor Brownie met Superfruit

Stap 1: Zet een pannetje op laag vuur en laat hierin de roomboter en chocolade smelten. Dit moet je wel goed blijven roeren want anders verbrand het. Als het gesmolten is haal je de pan van het vuur en kan je alle suiker door het mengsel roeren. Vervolgens mag ook het bakmeel en de zout door het mengsel heen. Als laatste roer je de eieren er 1 voor 1 in. Voor de framboos smaak roer ik er ook nog 1 lepel van de wilde framboos poeder door het mengsel.

Stap 2: Het beslag kan nu in de ovenschaal. Deze moet ongeveer 30 minuten in de oven staan. Als hij klaar is moet je hem wel even goed laten afkoelen, anders zakt hij in elkaar

Stap 3: Als de brownie goed is afgekoeld kan je de brownie gaan snijden. Om het nog even af te maken strooi ik nog een beetje van de framboos poeder over de brownie.

Brownie met Superfruit close-up

En klaar is kees! Geniet lekker van je Brownie met Superfruit!

Recept - Brownie met Superfruit poeder!