14 weken zwanger

Het eerste trimester is voorbij. En net als bij Noé komt er dan weer veel geregel bij kijken. Van het inrichten van een peuterkamer tot het maken van afspraken voor de NIPT en 20 weken echo. Benieuwd wat ik allemaal voor de komende tijd moet gaan regelen? Lees dan snel verder.

De afgelopen 3 maanden verliepen behoorlijk rustig. Het was wel even allemaal heel spannend zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige zwangerschapsupdate. Maar we zijn het eerste trimester door en ik voel me langzaam maar zeker iets beter. Afgelopen week had ik weer een afspraak bij de verloskundige. Ze vertelde me ontzettend veel en gaf me zelfs een to-do lijstje mee om af te werken in de komende weken/maanden. En hoewel we dit ook allemaal moesten doen toen ik zwanger was van Noé, het is en blijft nog best veel!

14 weken zwanger

Een pretecho voor de geslachtsbepaling

Ik ben een ongelofelijk nieuwsgierig persoon. Wachten tot de 20 weken echo om te weten of wij een jongen of meisje krijgen duurt mij iets te lang. Dus wil ik graag (net als bij Noé) bij 15 weken een pretecho laten doen om zo te weten of wij roze of blauw mogen gaan shoppen!

20 weken echo

Deze 20 weken echo word niet gedaan bij de verloskundige, maar bij het verloskundig centrum. Omdat hun ook erg vol zitten kreeg ik de opdracht om nu alvast een afspraak te plannen.

Erkenning bij de gemeente regelen

Omdat Bram en ik niet getrouwd zijn is het belangrijk om de erkenning te regelen bij de gemeente. Dit kost maar 10 minuten tijd, maar is wel iets wat vooraf even geregeld moet worden. Na de bevalling kan Bram met de documenten naar de gemeente om aangifte te doen van de geboorte.

Nadenken over mijn verzekering

Opzicht heb ik alles goed geregeld. Echter is mijn verzekeraar het afgelopen jaar gefuseerd en daardoor is mijn pakket aangepast. Nu blijkt dat ik maar liefst 100 euro per maand meer zou moeten betalen wil ik dezelfde dekking hebben als dat ik bij Noé had. Ik mag gelukkig wel 1 keer per jaar ivm zwangerschap mijn verzekering wijzigen, maar of ik dat ga doen is nog iets waar ik even in moet gaan duiken. 100 euro per maand meer betalen vind ik namelijk wel écht een flink bedrag.

Met de baby en peuterkamer aan de slag

Ook dit is nog een flinke klus. We gaan namelijk met wat kamers verschuiven. Zo gaat mijn kantoor naar zolder en Noé naar het kantoortje verhuizen. De babykamer blijft waarschijnlijk redelijk hetzelfde als dat het nu is, maar voor Noé willen we wel een peuterkamertje gaan inrichten. Genoeg te doen dus!

Regelen kaartje2go

En dan natuurlijk ook wat leuke dingen zoals de geboortekaartjes, namen bedenken en ga zo maar door. 

Toen ik bij de verloskundige in de wachtkamer zat kon ik het niet laten om even een kijkje te nemen op de geboorte muur. Hier hingen zo ontzettend veel mooie geboortekaartjes. En al die verschillende namen, ik vind het echt prachtig. Dat deed me er ook gelijk weer aan denken dat wij totaal nog geen idee hebben voor een naam. Laat staan wat voor een geboortekaartjes we willen sturen naar onze vrienden en familie. Gelukkig hebben we nog tijd genoeg, maar omdat ik het type ben dat graag vooruit denkt heb ik al we wat leuke sample kaarten besteld bij Kaartje2go. Zo kan ik vast met Bram gaan nadenken over wat wij precies willen.

Ook de kraamzorg is nog een van de vele dingen die ik moet regelen. Gelukkig heb ik nog tot februari volgend jaar de tijd!