11 weken zwanger

De tijd lijkt wel te vliegen. Inmiddels ben ik het magische eerste trimester doorgekomen. En doorgekomen is toch wel een beetje zacht uitgedrukt. In dit artikel vertel ik je meer over hoe dit eerste trimester is gegaan en hoe ik mij voelde.

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes naar aanleiding van de bekendmaking van mijn zwangerschap. Het is zo hartverwarmend om al die lieve berichtjes te mogen ontvangen en te mogen lezen. Zeker wanneer je je niet helemaal fit voelt is dit net even het steuntje in de rug die je dan kan helpen. Dus, bedankt allemaal!

Uit mijn hum..

De eerste weken van mijn zwangerschap was ik een beetje humeurig en uit mijn hum. Ik vond het zo gek, en toen iemand begon te grappen “ je bent toch niet zwanger!? “ kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd. En toen ik de positieve test in mijn handen had was het helemaal gek. Ik ben zwanger, wauw, maar ook echt wauw. Dit was niet helemaal verwacht eigenlijk. Maar o zo welkom! Net voor de vakantie kon ik nog terecht voor een consult bij de verloskundige. En dit vond ik echt net zo spannend als de eerste keer bij Noé. Helaas had ik wel een beetje slecht nieuws… Want ze konden helaas nog niet veel zien. Sterker nog, ik moest maar na onze vakantie (3 weken later) terugkomen om te zien of er wel “echt” iets in mijn baarmoeder zat. Dit waren toch wel hele spannende weken voor mij. Ik had nog niks gezien op de echo, maar was wel zwanger. Maar wat als er nou toch niets in mijn buik groeide?

De weken dat ik op vakantie was verliepen dan ook een beetje emotioneel en vreemd voor mij. Ik had immers nog geen teken van leven gezien. En dat vond ik toch wel heel eng, onzeker. Maar goed, het was nog erg vroeg in de zwangerschap. De verloskundige gokte dat ik ergens rond de 6 weken zou zijn en dat er daarom misschien nog niets te zien zou zijn. Maar ondanks dat kreeg ik wel steeds meer last van de bekende “zwangerschapskwaaltjes”. Helaas was de misselijkheid niet alleen in de ochtend, maar écht de hele dag door. En de temperatuur in Italie was op sommige dagen echt niet te doen waardoor ik terwijl Noé lag te slapen zelf ook in de airco ging liggen. Zo kon ik gelijk mijn afleveringen van Game of Thrones afkijken.

12 weken zwanger

Eindelijk hebben we de kleine gezien!

Eenmaal terug van vakantie kon ik terecht voor poging twee om ons kleine erwtje te zien. Voor deze afspraak was ik zo zenuwachtig. Wat als er nou niets te zien zou zijn? Maar gelukkig, binnen een tel kregen wij een klein gek visje te zien op het scherm. Een baby! 

Inmiddels ben ik 13 weken zwanger. En vliegt de tijd echt voor mijn gevoel. Ik heb mijn bloed laten prikken voor het NIPT onderzoek en zit nu te wachten op de uitslag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niks geks verwacht. Gezien dit bij Noé ook het geval niet was. Maar je weet het maar nooit toch? 

Zwangerschapsoutfit Gebe Maternity

De babybump…

Ja, ik ben trots om te zeggen dat ik al een babybump begin te zien. Ik voelde het al wat langer. Want na 10 weken vond ik mijn eigen broeken gewoon niet meer lekker zitten. Maar nu merk ik het ook aan de rest van mijn kleding. Ik was dan ook zo enorm blij om een pakje te ontvangen van Gebe Maternity met wat zwangerschapoutfits. Eindelijke en broek die wel lekker zit! Binnenkort zal ik je de leuke outfits wat beter laten zien!

Het eerste trimester is echt voorbij gevlogen. Ook al duurde het lang voor we ons kleine spruitje konden zien, het was de moeite waard!