Old vs new iphone

Bizar toch? €300 korting op een gloednieuwe iPhone XS Max. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen zonder een duur abonnement lees je in dit artikel.

Ik zat al een tijdje te kijken naar een nieuwe telefoon. Ik heb namelijk al ruim 2,5 jaar een iPhone 7 plus (met veel plezier) gebruikt. Maar ik merkte steeds vaker dat deze gewoon écht op aan het raken was. De batterij vloog leeg terwijl ik er naar keek, hij werd bloedheet en ook het scherm kreeg het steeds vaker zwaar te verduren door Noé. Maar omdat ik zelf echt fan ben van Simonly was het wel van belang dat ik een toestel los ging zoeken. Maar ja, waar begin je dan?

In de Mac store in Italië liep ik eigenlijk alleen even naar binnen om te zien of ze mij konden helpen met mijn drama batterij. En tijdens het wachten viel mijn oog op de nieuwe IPhone XS. Nou is daar het scherm wel groter van doordat deze geen rand meer heeft. Maar toch voelde het vreemd omdat hij kleiner is dan mijn IPhone 7 plus. Dus de medewerker liet mij alle ins en outs zien van de max variant. En wauw, wat is dat gaaf zeg! Die super scherpe camera, het mega scherm om nog maar de zwijgen over de gezichtsherkenning. Ik was gelijk verkocht, tot ik de prijs zag. Omdat ik de opslag van 256 GB wel echt nodig heb kwam ik al snel op een prijskaartje van €1429. Nou dat werd mij toch iets te gortig. Dus helaas, zonder een nieuwe telefoon liep ik de winkel weer uit.

En dan zit het eenmaal in je hoofd…

Ja, dat herkennen mensen vast wel. Als je dan eenmaal verliefd bent geworden zet je het niet zomaar weer even uit je hoofd. Dus ik ging weer rond kijken. Moet ik dan toch voor een duur abonnement gaan? Net nu die Sim Only zo goed bevalt? Voorheen had ik dure abonnementen (zo ongeveer €75 per maand) en nu bespaar ik met mijn Sim Only al ruim €50 per maand hier op. Nee, dat ga ik niet opgeven. Zonde van mijn geld!

Maar hoe heb ik dan €300 korting gekregen?

Door te Googelen naar het toestel kwam ik er achter dat Coolblue ze ook verkocht. Ik heb daar ook mijn vorige iPhone gekocht en de service is echt geweldig. Op de site zag ik al snel het kopje “tweedekans”. En je raad het nooit. De iPhone XS Max met 256GB stond er tussen. Nou denk je misschien; tweedekans? Dat is zeker refurbished. Nou nee, niet dus! In dit geval was het een toestel dat iemand toch niet goed had besteld en na het openen gelijk weer heeft terug gestuurd. En grappig genoeg had ik het geluk dat deze zo enorm scherp geprijsd was dat ik heb voor slechts €1080 heb gekocht!

Iphone

Te mooi om waar te zijn?

Ja dat dacht ik ook. Dus ik heb gelijk gebeld naar de klantenservice van Coolblue. En hun hebben nog even een keer extra uitgezocht of het echt alleen om een geopende verpakking ging en dus geen schade. En dit was het geval. En daarbij heb je ook 30 dagen de tijd om iets terug te sturen mocht het niet bevallen. Dus ik heb direct het toestel besteld, het gebeurt mij namelijk vaak zat dat dan nog geen tel later het item weg is. Dus zo gezegd, zo gedaan. En wat blijkt, het toestel was inderdaad nog gloednieuw!

Wat een mazzel hè!? Heb jij ook wel eens zo’n schat gevonden online?