dagjes uit met de kids dolfinarium

Als we aan de zomervakantie denken dan denken we aan rust. Even ontsnappen aan de hectiek van alledag, het doorbreken van de sleur en aan heerlijk uitslapen. Kortom, we hebben de zomervakantie nodig om onszelf op te laden. Kinderen zijn al wat sneller opgeladen, sterker nog, ze hebben de verveling al snel te pakken. Het laatste wat je wilt is een verveeld en hyperactief kind dat van narigheid niet weet wat hij moet doen. Dat verhoogt onze stresslevel en dan heb je nog niets aan een verdiende vakantie. Dus, wat gaan we doen met de kids? We zetten wat tips op een rijtje.

Pretparken

Pretparken doen het altijd goed. Er is voor jong en oud altijd wat te beleven en je bent er als gezin een hele dag op uit. Ben je op zoek naar magie en avontuur? Dan moet de Efteling of Toverland zeker op je lijstje staan, deze magische pretparken staan bol van shows, adembenemende attracties en er is voor elke leeftijdscategorie wel wat te doen, succes gegarandeerd.

dagjes uit met de kids Toverland

Als je van achtbanen houdt dan is Walibi een absolute aanrader, of misschien wil je een dagje pretpark combineren met een frisse duik in het water? Dan moet je de tomtom instellen naar Duinrell, Hellendoorn en ook Slagharen heeft sinds kort een aquapark.

dagjes uit met de kids Toverland 2

Dierentuinen

Neem jouw apen mee naar de apen. Dierentuinen zijn leuk en leerzaam. Burgers Zoo in Arnhem. Deze dierentuin heeft een woestijn, een overdekte jungle en een oceaan met een reusachtig koraalrif, waar de meest exotische vissen zwemmen. maar je kunt er ook op safari, ideaal als je leeuwen of jachtluipaarden wilt spotten.

Als je apen helemaal te gek vindt dan is de Apenheul een absolute aanrader. Kijk en vergelijk, lijkt je broertje op die neusaap? Of je vader op die gorilla? Deze gekke dieren zullen de kids de hele dag vermaken met hun rare capriolen.

dagjes uit met de kids dolfinarium 2

En dan hebben we natuurlijk ook nog de bewoners van de oceaan. Als je altijd al een dolfijn een salto heb willen zien maken dan moet je zeker een dag naar het Dolfinarium. Ze hebben er alles wat met de zeeën en oceanen te maken heeft. Van zeesterren tot orka’s, het zwemt er allemaal. Je kunt er ook zwemmen met dolfijnen, ze mogen zelfs worden aangeraakt, zoiets vergeet je nooit meer.

Een dagje naar de dierentuin hoeft overigens niet veel te kosten. Er zijn ook zat kortingen te vinden, of ga eens naar de Tiergarten in Kleef. Hier betaal je maar 5 euro entree!

Kortom, pretparken en dierentuinen zijn bij uitstek geschikt om te bezoeken in de zomervakantie. Maar dat is natuurlijk niet alles. Een dagje vissen, naar de speeltuin, een zwembad of het bos is natuurlijk net zo gezellig.

Wees creatief! Fijne vakantie.

De leukste dagjes uit met kids!