Presets voorbeeld

Al die Instagram foto’s, vakantieplaatjes en familiefoto’s moeten natuurlijk wel mooi gemaakt woorden. Soms best lastig als je zelf geen kennis hebt van fotografie! Gelukkig wordt het tegenwoordig steeds makkelijker om ook zonder deze kennis de mooiste foto’s te maken. In dit artikel deel ik mijn beste tips met je!

Schaf een goede telefoon aan

Misschien wel mijn beste tip, schaf een telefoon aan die is voorzien van een goede camera. Zo ben ik zelf fan van de Samsung A50. Deze telefoon heeft zelfs 3 (!) camera’s op de achterkant zitten. Een voor scherpe foto’s, een voor extra diepte te creëren en een voor extra wijde foto’s. Daarnaast natuurlijk ook een Selfie Focus functie voor al jouw mooiste selfies! Zo maak je automatisch de mooiste foto’s zonder al te veel te bewerken.

TIP: Bestel (bijvoorbeeld bij Ali Expres) een mini tripod en bluetooth afstandbediening zodat je overal (en zelfs wanneer je alleen bent) mooie foto’s kan maken! De tripods zijn er zowel voor camera’s als telefoons.

compositie

Compositie en belichting

Om je foto’s professioneler te laten ogen, is het aan te raden om wat meer te letten op de compositie en de belichting. Zo geeft natuurlijk daglicht altijd het mooiste licht, maar zorg dat je niet fotografeert tegen het licht in. Daglicht geeft automatisch een natuurlijk effect aan de foto zonder te veel bewerkingen. Zorg daarnaast voor de juiste compositie. Plaats hetgeen wat je fotografeert niet exact in het midden van de foto, maar juist wat meer naar links of naar rechts of maak de foto juist van boven. Zo creëer je een speelser effect wat de foto extra leuk maakt! Zelf heb ik voor de wintermaanden en binnen shoots 2 softboxen. Deze lampen zorgen voor een mooi licht dat bijna gelijk is aan daglicht. Zo kan ik ook op donkere dagen shooten!

Bewerk je foto’s

Om je foto’s al snel een andere uitstraling te geven, kun je ze gemakkelijk bewerken met verschillende apps op je telefoon. Zo heb je op Instagram altijd een aantal standaard filters, maar ook de mogelijkheid om de foto lichter te maken of juist wat meer contrast te geven. Liever uitgebreidere mogelijkheden om foto’s te bewerken? Dan is de app Lightroom een aanrader met veel verschillende filters maar waar je ook zelf presets kunt maken. Een preset kun je ook wel zien als een mapje aan bewerkingen bij elkaar die je met 1 klik op de knop over al je foto’s kan doen. Zo kun je heel makkelijk bij iedere foto dezelfde opmaak gebruiken zonder er heel veel tijd aan kwijt te zijn. Ik schreef er al eens eerder een artikel over, dus mocht je meer willen weten over hoe presets werken, klik dan even hier voor mijn presets artikel.

Presets voorbeeld

Er zijn op internet talloze presets te vinden. Maar persoonlijk gebruik ik het liefst de presets van influencers waar ik écht tegen op kijk. Bijvoorbeeld Marie Fe en Jake Snow. Dit travel koppel heeft prachtige one click presets gemaakt die voor bijna elke setting te gebruiken zijn. Hierdoor hoef ik niet lang na te denken en eigenlijk alleen nog maar de puntjes op de i te zetten. Mocht je dus nog op zoek zijn naar mooie presets…

Hopelijk heb je aan deze tips wat en kun je zelf ook aan de slag met het maken van mooie foto’s. Wil je nog meer tips en tricks? Hou dan mijn Instagram pagina in de gaten!

Wat doe jij om mooie foto’s te maken?

Hoe maak je zelf de mooiste foto's?