It's a boy

Ik had nooit verwacht dat ik “it’s a boy!” Zou gaan zeggen. Maar het is echt waar! Ik ben namelijk in verwachting van een prachtig lief klein jongetje. Hoe ik er achter ben gekomen, en of het wel allemaal zo zeker was. Ik vertel het in dit artikel.

Een meisje! Tenminste, volgens de NUB theorie….

Bij 13 weken had ik een afspraak bij mijn verloskundige. Een van de meest lieve vrouwen besloot mij nog een stiekeme extra echo te geven. En zo gek als ik was vroeg ik gelijk of ze al iets kon zien. Nee, het was wel erg vroeg om iets te kunnen zien. Maar, vertelde ze mij, ze kan wel de NUB theorie er naast houden. Ik lachte nog en zei, nou als het goed is zal het wel een meisje zijn. Het voelt zo het zelfde allemaal als bij Noé, dat kan dan toch niet anders? De verloskundige keek en keek nog eens naar de echo en zei: Ja, volgens de NUB zou het naar mijn idee ook een meisje zijn. 

15 weken echo voor de zekerheid…

Leuk zo’n NUB theorie, maar dat is geen garantie of zekerheid. En zo nieuwsgierig als ik ben besloten we dus toch om nog een geslachtsbepaling in te planning bij 15 weken. Bij Noé konden we het ook al direct zijn bij 15 weken, dus daarom dat ik het weer strak had gepland op die dag. En dan krijg je te horen…Nou mevrouw ik durf het écht niet met zekerheid te zeggen. Ik zie iets wat op een jongetje lijkt, maar het kan ook heel goed toch een meisje zijn.. Op dat moment stond mijn wereld wel even stil. Ik had me immers toch stiekem al een beetje ingesteld op een meisje. Gelukkig bood de dame aan dat ik de week er op even terug kwam, dan konden ze het met zekerheid zeggen. Stiekem was ik daar ook wel een beetje blij mee. Want dat gaf mij het idee dat ik het idee van een jongetje ook even kon laten bezinken. Het is namelijk toch wel een klein beetje een shock. 

17 weken zwanger

Een herkansing

We zijn een week verder, mijn buik had weer een groeispurt gehad en van binnen had ik het idee dat het toch wel eens een jongetje zou kunnen zijn een plekje kunnen geven. Dus vol goede moed gingen we naar het verloskundig centrum voor onze herkansing. De koude gel ging er weer op en het scherm weer aan. En ja hoor. Binnen een paar tellen hadden we de jackpot. Een jongen! 

Wij krijgen een koningspaar! Een meisje én een jongetje! Dat gaat natuurlijk wel even wennen worden. Maar hé, elke reden om weer opnieuw te mogen shoppen is mooi meegenomen toch? En joh, de vragen zoals houden jongetjes alleen maar van auto’s en voetbal of spelen jongetjes alleen maar ruig zal ik door de jaren heen vast beantwoord krijgen.

Voor nu ga ik van mijn blauwe wolk genieten!

Zwangerschapsupdate - It’s a boy!