Carbon Bright Activated Charcoal

Wittere tanden dankzij houtskool. Tegenwoordig is dit echt een hype en kom je het overal tegen. Ik heb de afgelopen twee weken de Carbon Bright Activated Charcoal gebruikt en vandaag laat ik weten wat ik ervan vind.

Carbon Bright Activated Charcoal

Carbon Bright Activated Charcoal

Over Carbon Bright Activated Charcoal

Voordat ik aan Carbon Bright Activated Charcoal had ik al gehoord dat veel tandartsen niet blij zijn met de komst de houtskool tandpast. En ergens kan ik daar wel inkomen daarom heb ik het ook zelf nooit eerder gekocht en geprobeerd. Het schijnt namelijk je glazuur laagje te beschadigen die juist dient als bescherming tegen o.a. gaatjes. Maar ergens was ik natuurlijk heel nieuwsgierig of deze hype van de houtskool tandpasta terecht was en ben dus gaan testen.

Carbon Bright Activated Charcoal

Carbon Bright Activated Charcoal

Het gebruik

Heel makkelijk. Je maakt de tandenborstel nat onder de kraan en vervolgens dip je hem in de houtskool. Ik tik hem altijd wel iets af zodat ik niet te veel product op mijn tandenborstel heb. Het poetsen was wel even wennen. Het schuimt namelijk niet zoals bij een normale tandpasta. De smaak is totaal niet bitter maar heeft een zachte mint smaak, dus wel verfrissend.

Ik raad wel aan om je mond zoveel mogelijk dicht te houden met poetsen en echt boven de wasbak. De eerste keer zaten bij mij overal kleine zwarte spatjes van het poetsen, normaal heb ik dit niet met normale tandpasta waar het aanligt geen idee, vervelend dat wel.

Carbon Bright Activated Charcoal

Als je aan het poetsen bent schrik niet want je tanden worden gif zwart. Ik wilde voor de grap mijn dochtertje laten schrikken toen me tanden zo zwart waren, maar ze schrok er zo van dat ze moest huilen (ben soms een moederloeder).

Vervolgens na twee minuten poetsen spoel ik mijn mond, dit doe ik twee keer omdat de houtskool wat lastiger weggaat. En ja mijn tanden zijn heel schoon en wit. Maar nu ik het wat langer gebruik merk ik wel dat mijn tanden iets wat gevoeliger worden.

Gelijk bij de eerste keer gebruikt waren mijn tanden gelijk schoner en frisser en witter als voorheen. |De houtskool komt namelijk ook op plekken waar normale tandpasta niet goed komt. Dit is omdat de houtskool tandpasta bestaat uit hele kleine fijne korreltjes.

Carbon Bright Activated Charcoal

Conclusie

Ja het werkt als je het mij vraagt maar ik zal het verder niet meer gaan gebruiken. Ik vind het verhaal van de beschadiging van mijn glazuur toch wel iets wat ik niet los kan laten en merk ook wel na twee weken dat mijn tanden iets gevoeliger zijn als voorheen.

Carbon Bright Activated Charcoal is verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 3,99

Wittere tanden met Carbon Bright Activated Charcoal