Er worden de komende weken nog warme dagen voorspelt, tijd voor jurkjes en rokjes! Maar heb jij soms ook zo’n last van schurende benen? Je bent niet de enige. Veel vrouwen hebben in de zomer last van schurende benen. In dit artikel deel ik mijn favoriete tips met je, zodat jij ook tijdens het warme weer luchtige jurkjes en rokjes kunt dragen!

Een broekje onder je jurk of rok dragen

Als het niet té warm is buiten, vind ik het fijn om een broekje onder mijn jurk of rok te dragen. Ik kies dan zelf vaak voor een katoenen broekje, zodat ik niet ga zweten. Het voordeel van een broekje vind ik, dat dit er ook vaak voor zorgt dat het jurkje of rokje net wat gladder valt. Door het korte broekje heb ik dan geen last van schurende benen. Is het echter 30+ graden, dan is een broekje soms te warm.

Schurende benen, zo kom je er vanaf! strand

Bodylotion

Wat ook een handige tip is, is om je benen goed in te smeren met bodylotion. Door de bodylotion blijft je huid zacht, waardoor je benen niet te hard langs elkaar heen wrijven. Hiermee voorkom je schuurplekken. Het enige nadeel vind ik, dat bodylotion soms vrij snel intrekt. Hierdoor moet je het regelmatig herhalen wat niet altijd handig is als je een lange dag weg bent.

schurende bovenbenen

Odorex

Zelf zweer ik op de heetste dagen van het jaar bij Odorex! Odorex is een deodorant, die tegenwoordig door veel vrouwen wordt gebruikt als hulpmiddel bij schurende benen. Het is de bedoeling dat je de Odorex tussen je benen sprayt. Deze verzacht de huid en laat een zacht laagje achter. Dit werkt dus hetzelfde als bodylotion, alleen is Odorex makkelijker om mee te nemen op een lange dag weg! Je stopt het flesje gewoon in je handtas en zo kun je regelmatig je benen even in sprayen.

Wat is jouw ideale tip tegen schurende benen?

Schurende benen, zo kom je er vanaf!