Villatent

Onlangs heb je al kunnen lezen over ons eerste deel van de zomervakantie. Vandaag vertel ik jullie alles over onze tweede verblijf, namelijk aan het Gardameer in een prachtige Villatent. Benieuwd hoe dit is bevallen? Lees dan snel verder.

Het Gardameer is een van de meest bekende vakantiebestemmingen in Italië. Vooral wanneer je lekker met het gezin op vakantie gaat is dit een hele bekende bestemming. Zelf ben ik er nog nooit eerder geweest, wij gingen voornamelijk naar de Spaanse kust vroeger. Ik was dan ook echt enorm benieuwd hoe het Gardameer ons zou bevallen. Ik ben immers strandvakanties gewend. Zou het Gardameer dan ook net zo leuk zijn? 

Villa tent 2

Wij waren op uitnodiging van Villatent op Campeggio Del Garda. Dit is een 4 sterren camping aan de rand van het meer. Dit is in het plaatsje Peschiera del Garda. Een van de meer toeristische plekken aan het meer. Vanaf de camping ben je binnen een paar minuten lopen aan het meer. Ik betrapte mezelf er op dat ik al bijna het strand wilde typen. Maar daar ga ik gelijk de mist in, want (helaas) is er bijna geen strand te vinden aan het meer. Je hebt wel op sommige plekken een steentjes “strand” maar je loopt er niet het water in via zand. (Waterschoentjes zijn dus echt een must!!). Op veel plekken aan het meer heb je wel kleine trappetjes waar je het water in kunt lopen. 

Villatent – het luxe kamperen!

Wij verbleven in een Villatent luxe met sanitair. Klinkt alleen al superdeluxe toch?! Dat was het ook zeker. Van de buitenkant ziet de tent er eigenlijk uit als een “gewone” tent, maar dan met een prachtige grote veranda en zelfs een hangmat. Maar zodra je de tent in loopt snap je waarom het echt luxe kamperen word genoemd. 

Veranda Villatent

De tent is opgedeeld in verschillende ruimtes. Zo heb je een keuken die echt van alle gemakken is voorzien, er staat zelfs een Nespresso apparaat! Wat ik ook wel erg leuk vind is dat er een soort woonkamertje aan vast zit met een zitbank. Mocht het dan wat kouder zijn, of misschien regenachtig kan je toch nog even gezellig zitten.

Woonkamer VillatentKeuken VillatentAanrecht Villatent

Noé in de keuken

Ook zit er een hele nette badkamer in de tent. Vergeet het dus maar om met je WC rol onder de arm over de camping te gaan. Je hebt namelijk een eigen toilet, wastafel en een hele fijne douche. 

Badkamer Villatent

Ook zitten er in de tent 2 slaapkamers. Een slaapkamer voor mams en paps bestaande uit een gigantisch groot 2 persoons bed (met overigens fantastische matrassen). En aangrenzend zit een kleine slaapkamer voor bijvoorbeeld de kinderen. Hier staat een stapelbed met ook weer hele fijne matrassen. Wij verbleven in een periode dat het écht extreem heet was. De tent heeft helaas van zichzelf geen airco, maar voor 6 euro per dag kan je deze er zelf bij huren via een externe partij. En trust me, dat is bij de hele hete dagen geen overbodige luxe.

Slaapkamer VillatentVillatent Kinderslaapkamer

Campeggio Del Garda

Zoals ik al vertelde verbleven wij op de camping Campeggio Del Garda. Deze camping is niet heel groot, maar heeft wel een leuk zwembad. Wij moesten wel even wennen aan het feit dat je hier een badmuts moet dragen. Gelukkig geldt dit niet voor het “peuterbad”. En gezien wij hier voornamelijk zaten hebben wij geen badmuts hoeven dragen. Elke ochtend liepen we gelijk door naar het zwembad. Noé weet precies wat ze wilt, lekker zwemmen! Ook word er in het zwembad minidisco gehouden overdag. Dit vond Noé ook echt geweldig, inmiddels hebben we een playlist aangemaakt op Spotify met dezelfde liedjes en zodra we die thuis aan zetten begint ze enthousiast te dansen!

YouTube video

Peschiera del garda

Peschiera del garda

De omgeving

Ook in de omgeving van de camping is voldoende te doen. Zo zijn er meerdere pretparken in de omgeving (Gardaland en Movieland). Wij hebben deze niet bezocht, maar dat was voornamelijk omdat het gewoon echt te heet was en Noé waarschijnlijk het zwembad toch leuker zou vinden. Maar naast de pretparken zijn er ook zat leuke dorpjes waar ook genoeg te zien is. Zelf vonden wij het plaatsje Lazise en Perschiera del Garda erg leuk. Het lijkt dan echt alsof je terug gaat in de tijd en vooral als de zon onder gaat levert dit hele mooie plaatjes op!

Straatje LaziseItalie - Lazise

Het allerleukste wat wij hebben gedaan was toch wel het huren van een boot. Het kost wel wat, maar voor 190 euro heb je wel echt 4 uur gigantisch veel plezier. Mijn zusje en haar gezin waren toevallig in de zelfde periode bij het Gardameer, dus wij hebben samen de boot gehuurd.

Bootje huren GardameerZwemmen in het GardameerMama en dochter op de bootIn slaap gevallen op de boot

De heren vonden het varen geweldig, de kids vielen van het geluid en geschommel na een half uur in een diepe slaap, en wij hebben heerlijk kunnen genieten van het uitzicht. Wat wil je nog meer? Na een stukje varen zijn we ook en paar keer het water in gegaan. Dit was zo heerlijk verkoelend. We hebben echt een top middag gehad op de boot. Dit kan ik écht aan iedereen aanraden!

Al met al, we hebben echt een heerlijke vakantie gehad. Ben jij wel eens aan het Gardameer geweest?

#2 Zomervakantie! – Campeggio del Garda met Villatent!