Zonnebrand producten Lancaster sensitive

In verwachting zijn van een kindje is het mooiste wat een vrouw kan overkomen. Je telt de dagen af, bent continue op zoek naar de mooiste kleertjes, kinderkamers en natuurlijk naar het meest belangrijke van alles, de naam. De roze (of blauwe) wolken zweven geduldig over de zevende hemel terwijl je rustig wacht op de komst van het kleine wondertje.

Maar ondertussen gebeurt er ook van alles met je lichaam. Je hormoonhuishouding staat volledig op zijn kop, wat natuurlijk logisch is. Maar deze verstoorde hormonen hebben soms de vervelende eigenschap om bepaalde kenmerken te laten zien. Als je graag of veel in de zon zit dan bestaat de kans dat je last krijgt van een zwangerschapsmasker, ook wel ‘melasma’ genoemd. Dit zijn pigmentvlekken die zich vooral rond de ogen, op de wangen, voorhoofd en op de bovenlip openbaren. Veel zwangere vrouwen hebben hier last van en beschouwen het als onaantrekkelijk en willen hier graag van af.

Zo voorkom je een zwangerschapsmasker met lancaster

Wat kan je er tegen doen?

De grootste oorzaak van een zwangerschapsmasker is de zon. Probeer zo weinig mogelijk de zon te aanbidden, dat klinkt moeilijk, maar zo verminder je wel aanzienlijk de kans op een zwangerschapsmasker. Als je toch in de zon gaat zitten is het raadzaam om een zonnebrandcréme met hoge beschermingsfactor te gebruiken of om een pet of hoed met een brede rand te dragen.

Hoge factor tegen een zwangerschapsmasker

Een beschermende zonnebrandmiddel is altijd verstandig. Je stelt je kwetsbare huid nu eenmaal bloot aan de grootste oorzaak van een zwangerschapsmasker. Het is dus raadzaam om een hoge factor te gebruiken. De Sun Sensitive van Lancaster is zo’n prima zonnebrandmiddel. Ik gebruik zelf al jaren de producten van Lancaster, en ik kan je beloven dat deze écht heel erg fijn zijn!

Als je onverhoopt toch last krijgt van een zwangerschapsmasker dan bestaan er verschillende soorten make-up waarmee je deze vervelende pigmentvlekjes kunt camoufleren. Wees gerust, een zwangerschapsmasker verdwijnt in de meeste gevallen vanzelf na de zwangerschap.

Voorkom een zwangerschapsmasker

Als het zwangerschapsmasker niet verdwijnt?

Dan is het raadzaam om een dermatoloog of andere specialist te raadplegen. In de meeste gevallen kunnen de pigmentvlekjes worden weg gelaserd. In sommige gevallen is een peeling of een andere vorm van behandeling voor de huid te kiezen. Bespreek een eventuele behandeling altijd eerst met een arts. Heb je nog steeds een kinderwens? Dan is de kans groot dat het zwangerschapsmasker terugkomt, dus dan is wachten met dit soort behandelingen niet onverstandig.

Voorkom een zwangerschapsmasker met deze tips