Voor lezers is het fijn dat een blog makkelijk en overzichtelijk te lezen is. Maar voor opdrachtgevers is het belangrijk dat jouw blog er ook nog eens professioneel uit ziet. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw blog er professioneel uitziet? Hieronder vind je een aantal tips!

Maak het onderwerp van jouw blog duidelijk

Voor lezers is het fijn dat het duidelijk is waar jouw blog over gaat. Als het over reizen gaat dan willen mensen niet lezen dat je een nieuwe lippenstift hebt gekocht. Ze komen op jouw website om te lezen over een bepaald onderwerp en het is belangrijk om daar binnen te blijven. Als je een persoonlijke blog hebt dan kun je natuurlijk over allerlei onderwerpen schrijven. Voor potentiele opdrachtgevers is het belangrijk dat ze dan wel meteen kunnen zien of hun bedrijf bij jouw blog past.

Een verzorgt en overzichtelijk thema

Iedere website is natuurlijk anders en dat is vooral een smaakkwestie. Maar voor potentiele opdrachtgevers en lezers is het belangrijk dat jouw blog en netjes en verzorgt uitziet. En moeten geen foutmeldingen komen wanneer je op een blog of pagina drukt. Er moet in één oogopslag duidelijk zijn waar een lezer wilt zijn of hoe een opdrachtgever in contact kan komen met jou. Daarnaast vind ik het persoonlijk niet fijn wanneer een blog helemaal vol staat met reclame, dit is echt een afknapper.

Mooie foto’s

Iets wat niet geheel onbelangrijk is zijn mooie foto’s. De foto’s vertellen al gelijk het verhaal en zijn het eerste wat je bezoeker ziet. Wanneer ik geen spiegelreflexcamera bij de hand heb pak ik eigenlijk altijd mijn iPhone. Hier heb ik wel gelijk een iPhone 8 hoesjes voor aangeschaft bij iPhone Cases. Ik hang namelijk regelmatig in de gekste posities om de mooiste foto’s te krijgen en tja, dan valt mijn telefoon regelmatig.

Tip: Lees hier meer over presets en hoe dat werkt.

Zorg dat je vindbaar bent

Om meer verkeer naar jouw blog te trekken moet je ervoor zorgen dat je vindbaar bent. Als een bedrijf jouw blog op Google opzoekt moet jouw blog meteen bovenaan staan. Je kunt dit doen door SEO toe te passen in jouw pagina’s en artikelen. Daarnaast is het ook relevant om vindbaar te zijn op andere kanalen. Als je een account op Instagram, Twitter en Facebook hebt die gekoppeld zijn aan jouw blog, dan zullen lezers jouw blog sneller vinden. Het is belangrijk dat je daarbij een beetje de lijn van jouw blog doortrekt. Als jouw blog over beauty gaat dan is het belangrijk om dat ook op sociale media uit te stralen.

Wat vind jij belangrijk bij een professionele look van een blog?Professioneel bloggen

Laatste update: 3 april 2020