Wanneer je een blog hebt is het een must om goede blogfoto’s te publiceren. Niet alleen vult dit het artikel mooi op, het staat ook nog eens professioneel. Daarnaast lezen veel lezers visueel, waarbij foto’s een goede aanvulling zijn op het artikel en het onderwerp. Maar hoe maak je nu de juiste blogfoto’s? Dat lees je in dit artikel!

Creëer een mooie setting

Ken je die prachtige flatlays die steeds vaker voorbij komen op social media en blogs? Een compositie van verschillende producten/items, waar je dan een foto van maakt. Het creëren van een mooie setting is onmisbaar wanneer je een toffe foto wil maken. Kijk eens rond op Pinterest naar voorbeelden en laat je inspireren. Want naast het delen van de foto’s op je blog, is dit ook een goede aanvulling voor je social media kanalen.

Schaf een goede camera aan

Wanneer de setting goed is, kun je aan de slag met de klus zelf: het fotograferen. Zorg allereerst voor  een goede camera bijvoorbeeld van CameraTools, dan is de basis al gelegd. Lees je goed in over de verschillende soorten camera’s en lenzen en laat je adviseren waar mogelijk. De aanschaf van een camera is namelijk een belangrijk onderdeel van je blog, zorg dus dat je de juiste keuzes maakt! Wanneer de camera gekozen is en je klaar bent voor het maken van de foto’s, zorg er dan voor dat de camera goed ingesteld staat. Je hebt ontzettend veel soorten instellingen, zodat je de juiste kunt kiezen bij een specifieke belichting of product. Lees je goed in!

Nabewerking

Ook essentieel voor een goede foto is de nabewerking. Dit kan via een moeilijk programma als Photoshop, maar er zijn online ook tal van gratis mogelijkheden om een foto te bewerken. Snijd hem passend uit, maak hem eventueel lichter of benadruk de contrasten. Zorg er wel voor dat je ongeveer dezelfde bewerking gebruikt voor al je foto’s, zo creëer je eenheid op je blog en in je social media feed.

blogfoto's

Wat is jouw ultieme fotografietje om mooie blogfoto’s te maken?

Handtekening Jamey