Veel bloggers werken met WordPress. Ik zelf ook, het is makkelijk en er zijn mega veel fijne plugins om je site. Vandaag geef ik je een aantal tips met betrekking tot deze plugins. Ik vertel je welke ik gebruik en ook anderen kan aanbevelen. Lees je mee?

Eerder schreef ik al een blog over geld verdienen met bloggen. Hier werd zo leuk op gereageerd dat het mij wel leuk leek om wat vaker te schrijven over bloggen en hoe dit allemaal werkt. Vandaag gaat het over een aantal fijne plugins voor bloggers. Wellicht dat je een aantal van deze plugins al wel kent. Maar hopelijk zitten er ook nog een aantal bij die je nog niet kent en hopelijk veel aan zult hebben.

Yoast plugins voor bloggers

YOAST – Om er voor te zorgen dat je blogs goed worden gevonden in Google is het belangrijk om je SEO goed voor elkaar te hebben. SEO betekend letterlijk Search Engine Optimization. Dat wilt zeggen, zoekmachine optimalisatie. Met deze makkelijke plugin (en ook gelijk de meest bekende plugin) zorg je er heel makkelijk voor dat al je teksten goed staan.

Akismet – Nog zo’n hele bekende plugin. Akismet is een anti-spam plugin. Inmiddels word hij bijna door iedereen wel gebruikt. Het helpt je om een hoop van de spam comments uit te filteren.

Broken Link Checker – Eens in de zoveel tijd gebruik ik deze plugin om alle in en uitgaande links te controleren. Sites blijven veranderen en het kan dan ook wel eens gebeuren dat een link niet meer werkt omdat bijvoorbeeld een product niet meer word verkocht in een webshop. Het is dan altijd goed om even deze links op te schonen.

plugins voor bloggers 1

Instagram Slider Widget – Deze zie je helemaal beneden op mijn site. Dit is een mooie slider met mijn laatste foto’s van Instagram. Hoewel ik het echt een leuke toevoeging vind ben ik wel naar een andere opzoek omdat deze wel voor vertraging op je site zorgt.

Public Post Preview – Dit is een plugin die ik heel erg vaak gebruik. Vaak krijg ik opdrachten waarvan de klant eerst graag een preview van het artikel wilt zien. In plaats van alles kopiëren en plakken in een mail of Word bestandje kan ik heel makkelijk een preview link maken en deze doorsturen naar de klant. Zo zien ze direct hoe het hele geheel er uit komt te zien.

Kraken IO – Omdat ik veel met afbeeldingen werk en geen verstand van Photoshop heb gebruik ik Kraken IO om mijn afbeeldingen te optimaliseren. Deze plugin is wel betaald (maar kost echt heel weinig!!) en zorgt er voor dat alle afbeeldingen op mijn site continue worden verkleind waar mogelijk.

Ik gebruik nog wel veel meer fijne plugins voor bloggers. Maar als ik die in deze blog ook allemaal ga uitleggen word het misschien wat veel van het goede. Ik zal daarom ook binnenkort een vervolg schrijven waarin ik die andere plugins ook allemaal ga uitleggen!

Welke plugin vind jij echt ideaal als blogger?

Handtekening Jamey