Voor de een is het een droom die uitkomt, de ander is er dodelijk allergisch voor. Ik heb het over geld verdienen met bloggen. Ik ben een voorstander, en geef je daarom graag een aantal tips zodat je gelijk van start kunt. Benieuwd, lees dan snel verder!

Voor de een is het een hobby, voor de ander is bloggen echt een inkomstenbron. Toch word is er nog veel onduidelijk en gunnen veel bloggers elkaar geen opdrachten. Ik wil die taboe doorbreken en ben daarom samen met Judith ons nieuwe bedrijf Jumey gestart. Een bureau voor bloggers, door bloggers. Wij bemiddelen tussen opdrachtgevers en bloggers en hebben inmiddels een hoop bloggers geholpen aan leuke opdrachten. Mocht je hier meer over willen weten kijk dan even op onze website. Omdat er natuurlijk veel meer mooie manieren zijn om geld te verdienen met bloggen heb ik alles even voor je op een rijtje gezet.

Advertorials

Advertorials zijn betaalde/gesponsorde artikelen. Sommige merken en websites zijn op zoek naar extra promotie voor hun product en schakelen dan online influencers in. Veel bloggers wachten geduldig af tot opdrachtgevers hun mailen. Maar ik ben van mening dat je ook echt zelf achter je werk aan moet gaan, jij wilt immers centjes verdienen. Het is een kwestie van jezelf in de markt zetten en dan gaat het balletje vanzelf rollen. Ook zijn er diverse soorten bedrijven waar je je kunt aanmelden om opdrachten te krijgen. Denk hierbij aan Jumey, TIM en zo zijn er nog veel meer!

Google Adsense

Geld verdienen met bloggen kun je heel makkelijk doen met Google Adsense. Het enige wat je hoeft te doen is een plug-in installeren op je website en er komen op diverse plekken op je site advertenties te staan. Je hoeft er verder helemaal niets voor te doen, maar je verdiend wel gelijk geld! Des te meer bezoekers, des te hoger je verdiensten worden.

Affiliate links

Affiliate links zijn speciale links waar je lezers op kunnen klikken. De desbetreffende webshop die achter die link zit registreert precies wat de bezoekers doen die via jouw site zijn binnen gekomen. Wanneer er iets verkocht word ontvang jij als door verwijzer een percentage. Soms kan het zijn dat je echt een ge-wel-dig product hebt gereviewd waar je lezers echt ontzettend nieuwsgierig naar zijn. Je lezers klikken door en bestellen dat product. Jij ontvangt dan een vergoeding. Simpel en snel. Maar de conversie is niet altijd even hoog merk ik zelf. Klik hier voor meer tips over Thuis werken.

Netwerken

En last but not least. Ga netwerken. Praat met andere bloggers, praat met bedrijven en kijk waar er nog kansen zijn. Vergeet ook zeker niet je visitekaartjes mee te nemen want je wilt natuurlijk wel dat mensen je kunnen benaderen op een later tijdstip! Ik heb dan ook gelijk weer voor Beauty Unboxing en Jumey nieuwe visitekaartjes laten drukken. Wanneer ik dan op events of andere netwerk gelegenheden ben kan ik mijn visitekaartjes achterlaten om zo in contact te blijven met potentiële opdrachtgevers.

Hopelijk heb jij ook wat aan deze tips gehad, lees anders eens de “geld verdienen met bloggen” tips van mama is blut! Mocht jij nog leuke tips voor andere bloggers hebben, of vragen. Laat deze dan gerust achter in een comment!

Handtekening Jamey