Buikkrampjes baby huilen manu

Buikkrampjes, veel nieuwe ouders krijgen hier mee te maken. De huiltjes die daar mee gepaard komen gaan door merg en been. En als ouder zijnde wil je niets liever dan de krampjes wegnemen. Wij hebben er helaas bij beide kinderen ook mee te maken gehad en hebben hier ook van geleerd. Mijn tips om van deze buikkrampjes af te komen lees je in dit artikel.

Wat zijn buikkrampjes

Helaas komen krampjes bij baby’s veel voor. Bijna iedere baby heeft er wel eens mee te maken. Een buikkrampje komt door het samentrekkingen van de spieren in de darmwand. Meestal beginnen de krampjes na de voeding. Het is dan wel vaak onschuldig, maar toch is het heel vervelend om mee te maken. Niks wat je doet als ouder is goed genoeg, en met ieder huiltje wil je mee huilen.

Eerste hulp bij buikkrampjes

Hoe herken je krampjes?

Krampjes zijn heel makkelijk te herkennen. Hieronder vind je een aantal van de symptomen. Wie weet herken je het wel?

  • Je baby overstrekt zich
  • Onrustig met zijn/haar beentjes. Bijvoorbeeld schoppen of juist strekken.
  • Je baby is onrustig
  • Hevige huilbuien en ontroostbaar
  • Winderigheid

Waar komen de buikkrampjes dan vandaan?

Buikkrampjes komen zoals ik al zei veel voor. Er kan bijvoorbeeld te veel lucht bij de voeding binnen komen. En die lucht hoopt zich dan op waardoor je baby krampjes krijgt. Bij ons speelde ook de koemelkallergie mee. Helaas bleken beide kinderen er last van te hebben. Wij hebben voor beide diverse voedingen geprobeerd voor we op die conclusie uit kwamen. Toen we eenmaal over gingen op Nutrilon Pepti (dit is een koemelkvrije melk) werden de klachten veel en veel minder.

Troosten baby

Tips tegen buikkrampjes

  • Schaf direct een KipKep Woller aan. Dit is een veilige warmtekussen die speciaal is gemaakt voor deze (en andere) klachten. Wij hebben hem zelf bij Noé en nu ook Manu gebruikt en het werkt écht heel goed. Daarnaast gebruik ik hem ook vaak zat als ik weer eens last krijg van menstruatie pijn.
  • Scheetjes opwekken door fietsende bewegingen te maken met zijn/haar beentjes. Het klinkt gek, maar daardoor ontspant je kleintje zich en kan de opgekropte lucht er makkelijker uit. Het licht echt op voor zo’n kleintje.
  • Masseren werkt ook voor veel kindjes. Als je met lekker warme handen zacht rondjes draait op het buikje verlicht je de pijn gelijk.
  • Op de onderarm dragen klinkt misschien gek, maar het werkt echt. Je neemt je kleintje op zijn buik op je onderarm met zijn hoofd naar je elleboog. Met je hand ondersteun je zijn onderbuikje dan.De druk die er dan komt op de buik zorgt ook voor verlichting.
  • Middelen zoals Infacol. Of het nu écht werkt weet ik niet 100% zeker, maar wij hebben het wel geprobeerd omdat wij er veel lovende verhalen over gehoord hebben. Infacol is bij veel drogisterijen te koop.

Ontspannen houding buikkrampjes manu

Dit waren een aantal tips die bij ons wel hebben bijgedragen. Maar zoals ik ook al zei hadden onze kinderen ook een koemelkallergie, dus er zat net iets meer achter de klachten. Heb jij het gevoel dat er toch iets niet pluis is? Bel dan gewoon de huisarts of het consultatiebureau en laat het nakijken! Een moedersinstinct is het beste wat je hebt!

Buikkrampjes tips