industriële look in je interieur

Het voorjaar is begonnen! En in het voorjaar heb ik altijd zin om mijn interieur aan te pakken, herkenbaar? Het zonnetje maakt mij vrolijk en daardoor heb ik zin om van alles te doen, binnen- en buitenshuis! Op dit moment ben ik mij aan het verdiepen in een industriële woonstijl. Ik laat je in dit blog dan ook graag zien hoe je deze stijl creëert in je interieur, lees je mee?

Stoere materialen

Om een industriële look te creëren, kun je stoere materialen gebruiken in je woning. Wist je bijvoorbeeld dat je met steigers super leuke dingen kunt maken? Gebruik de steigerbuizen van bijvoorbeeld een rolsteiger in je interieur. Wat kun je hier allemaal mee maken?

– Gebruik ze bij je eettafel of salontafel! De buizen kun je gebruiken als tafelpoten. Sommige steigerbuizen hebben wieltjes, of je kunt deze er zelf aanmaken. Ideaal voor een eettafel of salontafel, zo kun je hem ook nog makkelijk verplaatsen.
– Maak er een kledingrek van. De steigerbuizen kun je bevestigen aan de muur (tip: vraag even een handige vriend of vader om je te helpen), en zo maak je je eigen kledingwand! Je kunt een enkele buis plaatsen, of juist twee onder elkaar voor nog meer opbergruimte. Stoer en praktisch.
– Maak er een kast of wandrek mee. Met een combinatie van steigerbuizen en steigerhout kun je zelf een stoere kast of handig wandrekje maken. Vooral de wandrekjes vind ik ideaal, deze kun je overal in huis neerhangen! Tip: hang er eentje in de keuken. Handig voor bijvoorbeeld potten en mokken, dit geeft meteen een stoere touch aan je keuken.

Verlichting

Geen tijd/zin om zelf te gaan klussen met stoere materialen? Ga dan op zoek naar een industriële lamp! Er zijn ontelbaar veel industriële lampen te vinden online, laat je inspireren. Je kunt gaan voor een grote lamp boven de eettafel, dit is meteen een echte blikvanger in je woning. Liever iets subtieler? Kies dan een tafellampje met een industriële uitstraling. Zo kun je met een kleine aanpassing je interieur al een andere look geven.

Donkere accenten

Wat ook een snelle manier is om je interieur een industriële look te geven, is het gebruik van donkere accenten. Bij industrieel denken we ook al snel aan kleuren als grijs, antraciet en zwart. Je kunt het zo donker maken als je zelf wilt. Enkele dingen die kunnen zorgen voor donkere accenten in je interieur:

– Fotolijsten! Kies voor donkere kleuren en vul zo de muur op. Tip: doe zwart-wit foto’s in de lijsten voor nog meer donkere details.
– Schilder kleine details in je woning donker, zoals een plankje aan de wand of een klein stukje muur.
– Zin in een grote aanpassing? Kijk eens of het mogelijk is om stalen deuren te plaatsen in je woning, zo gaaf!
– Kies stoere bloempotten, zoals van gietijzer of beton. En vul de pot dan ook met een gave plant zoals een cactus of pannenkoekenplant. Zo heb je wat meer kleur in huis, maar toch passend bij de industriële woonstijl.

Wat voor woonstijl heb jij in huis?

Hoe creëer je een industriële look in je interieur? voor de voorjaarsschoonmaak_