Geslaagd! Tips voor een (klein) feest

Op dit moment zijn de scholen dicht en is het duidelijk geworden dat de eindexamens niet doorgaan. Veel leerlingen weten dan ook nu al dat ze geslaagd zijn. Allereerst: gefeliciteerd! Bij het behalen van een diploma hoort natuurlijk een feestje. Helaas is een groot feest nu niet mogelijk, maar een klein feestje met je eigen gezin (of maximaal 2 vrienden) mag wel. In dit artikel deel ik een aantal tips voor een klein feestje wat volledig in het teken staat van de geslaagde. Lees je mee?

De vlag mag uit!

Net geslaagd? Dan mag de Nederlandse vlag inclusief rugzak naar buiten! De straat mag zien dat jij geslaagd bent, je bent natuurlijk hartstikke trots. Online kun je gemakkelijk een Nederlandse vlag kopen, hier hoef jij de deur niet voor uit, ideaal. Ook al heb je nog geen feest gegeven, met de vlag uit voel jij je al helemaal in het zonnetje gezet. Vergeet ook niet om foto’s te maken bij de vlag, een mooie herinnering voor later.

Maak een plan

Het is jouw feestje! Jij mag kiezen wat jullie gaan doen, gaan eten etc. Maak daarom een plan met jouw wensen. Wat wil je graag eten? Wat voor activiteit gaan jullie doen? Ga je het vieren met je eigen gezin, of nodig je maximaal 2 vrienden uit om het samen te vieren? Schrijf op wat je leuk zou vinden en maak op basis daarvan een plan. Kijk wat haalbaar is en bespreek samen met je ouders wat het gaat worden. Let wel op dat het aan de richtlijnen voldoet, het moet natuurlijk wel veilig blijven.

Leuke binnen- en buitenshuis activiteiten

Helaas zit een avondje stappen er nu niet in, dus je moet het doen met activiteiten die je in en rondom huis kunt doen. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen die je kunt doen! Vind je het lastig om wat leuks te bedenken? Hierbij een aantal leuke ideeën, zodat jij toch een topdag hebt:

  • Film of serie marathon. Het is jouw feest, dus jij beslist! Lekkere hapjes en drankjes erbij en je hebt sowieso een gezellige avond.
  • Borrelen in de tuin tijdens een mooie avond (inclusief vuurkorf en marshmallows). Goede gesprekken en gezelligheid gegarandeerd!
  • Spelletjesavond. Ga ouderwets bordspellen spelen zoals Monopoly of Scrabble, of koop een nieuwe game voor bijvoorbeeld de Playstation. Je mag jezelf best trakteren.
  • Nieuwe recepten uitproberen en een 3-gangen diner koken (of laat dit voor je koken).
  • 18+? Ga verschillende cocktails maken en uitproberen. Of doe bijvoorbeeld een bier- of wijnproeverij met maximaal 2 vrienden.
  • Mooi weer? Ga lekker buiten zitten. Maak een drankje voor jezelf en geniet van de zon. En in de avond gaat natuurlijk de barbecue aan. Heerlijk genieten!
  • Facetime of Skype borrel met al je klasgenoten. Nodig al je klasgenoten virtueel uit en proost samen op het slagen.
  • Dansen in de woonkamer. Maak een playlist met al jouw favoriete muziek, plaats gezellige verlichting en je hebt zo een eigen stapavond.

Ben jij geslaagd en hoe ga je het vieren?

Geslaagd! Tips voor een (klein) feest