Het aftellen is echt begonnen. Nog maar 5 weken en dan is het hopelijk zo ver en mogen wij een prachtig gezond jongetje verwelkomen op deze wereld. Benieuwd hoe het nu met mij (en de kleine) gaat? Lees dan snel verder.

Het is nog steeds een beetje onwerkelijk. Het lijkt wel als de dag van gisteren dat ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen had. Maar het is toch echt zo, over 5 weken heb ik de 40 weken bereikt en hoop ik toch wel al mijn kleine mannetje in mijn armen te hebben.

De afgelopen weken..

De afgelopen weken merkte ik dat mijn lijf het steeds zwaarder heeft. Zo word traplopen steeds minder fijn en heb ik na een half uurtje in de stad het gevoel als of ik een marathon heb gelopen. Daarnaast zijn de feestdagen ook niet echt een tijd van rust bij ons en dat eist soms toch wel even zijn tol. Gelukkig ziet Bram dit nu ook en neemt hij steeds meer dingen van mij over. Zo brengt hij Noé wanneer het kan naar bed zodat ik niet extra de trap op hoef en gaat hij ook vaker mee om boodschappen te doen. Dit scheelt mij stiekem toch een hoop.

Noé heeft het écht door

Ja, ze begint nu echt te beseffen dat er iets gaat veranderen. Ze komt regelmatig even bij mij staan en trekt dan heel lief mijn shirt omhoog. Ze begint dan uit haarzelf kusjes te geven aan mijn buik en begint te kletsen over de baby. Maar het andere moment denkt ze dat de baby het leuk vind als ze begint te trommelen op mijn buik waarna ik een flink aantal trappen van binnen uit terug krijg.

Een bevallingsplan maken met de verloskundige

Ik vond een bevallingsplan maken met de verloskundige tijdens mijn zwangerschap van Noé onzin. Je kan het toch niet plannen dacht ik toen. Dit keer weet ik wel beter. De vorige bevalling was erg heftig en snel. Volgens de verloskundige en de gynaecoloog kan dit betekenen dat het deze keer weer zo snel gaat zijn, als het al niet sneller gaat zijn. Dit beangstigt mij. Ik ben bang voor een thuisbevalling, veel pijn en complicaties. Misschien onterecht, maar het is voor mij wel een reden om dit keer iets meer na te denken over hoe ik mijn bevalling wil hebben. We hebben daarom een aantal dingen afgesproken.

 • In plaats van wachten tot ik 2,5 uur lang weeën heb mag ik al veel eerder gaan bellen om zo zeker te zijn dat we op tijd bij het ziekenhuis zijn.
 • (indien mogelijk) krijg ik DIRECT pijnstilling. In eerste instantie heeft mijn voorkeur een ruggenprik, maar als dit niet meer kan wil ik op zijn minst een pompje. Dit is mij ook heel goed bevallen bij Noé. Het enige nadeel is dat je dan geen pijnstilling bij de pers weeën meer hebt.
 • Bij 40 weken gaan we gelijk praten over strippen. Ik wil namelijk niet te lang doorlopen omdat ik het nu al erg pittig vind worden met een kleine meid in huis. Ik las hier over bij MeervanMir en heb daardoor ook het SWEPIS onderzoek met mijn verloskundige besproken.

Verder hebben we nog wat kleine dingen besproken, maar dit waren voor mij de aller belangrijkste punten. En ik ben eigenlijk wel blij dat dit nu besproken is. Natuurlijk hebben we het niet in de hand en zullen we wel zien wat er allemaal op ons af gaat komen.

Nog genoeg te doen

Het is dus aftellen nu! Nog maar 5 weken te gaan en nog zat te doen. Bij Noé was ik allang klaar. Het kamertje was af, de geboortekaartjes besteld en ook alle baby wasjes waren al gedraaid. En nu? Ok, het kamertje is af en ook hebben we al een idee voor de kaartjes. Maar verder heb ik nog lang niet alles gedaan. Dus voor mijzelf heb ik nu een to-do lijstje gemaakt. Hopelijk vergeet ik nu niet om al die dingen te doen.

TO DO!

 • Autostoeltje in de auto zetten
 • Baby wasjes
 • Vluchttas (verder) inpakken
 • Posters op de babykamer ophangen
 • Flesvoeding kopen
 • Extra thermometer kopen
 • Box opzetten
 • Geboortekaartjes definitief kiezen
 • Adreslijst maken voor de kaartjes

Het is dus geen mega waslijst, maar het zijn wel net even die dingen die ik nog gedaan wil hebben de komende weken. Zijn er nog dingen die ik vergeten ben? Stuur me vooral een berichtje! Want als ik ergens last van heb is het wel vergeetachtigheid!