Tijdens mijn zwangerschap schreef ik er al eens over, de vluchttas. Een waslijst aan spullen zat er in, maar gebruik je daadwerkelijk alles?

Dingen die ik wél gebruikt heb

Laptop; zelf heb ik er niet naar omgekeken. Maar mijn vriend heeft er heerlijk een serie op gekeken.

Pyjama; thuis lig ik altijd alleen met een shirt in bed. Maar dat vond ik voor het ziekenhuis wat aan de blote kant. Ik was dan ook erg blij dat ik twee frisse pyjama’s had gekocht bij de Hunkemöller.

Oma ondergoed; wat zag ik daar tegen op zeg! Maar ik ben zo enorm blij dat ik toch 3 onderbroeken had meegenomen.

Dingen die ik niet heb gebruikt of nodig had

Mijn boek; ik was helemaal niet in de stemming om te lezen. Sterker nog, ik kon me er helemaal niet toe zetten om me ergens anders op te concentreren dan het daadwerkelijk bevallen.

Druivensuiker en crackers; mij werd verteld dat dit echt onmisbaar zou zijn. Nou, ik heb er echt geen seconde aan gedacht Haha.

Foto props; ik dacht heel enthousiast wel foto’s zelf te kunnen maken na de bevalling voor het geboortekaartje. Nou niet dus. Het is uiteindelijk een foto geworden die Bram snel met zijn telefoon had gemaakt en toevallig mega goed gelukt was.

Dingen die ik gemist heb

Nog meer ondergoed! Hoewel ik 3 boxers van de HEMA had gekocht bleek dit toch niet voldoende te zijn gezien ik ook 2 extra nachten moest blijven. Uiteindelijk heeft Bram nog wat extra bij gekocht want door dat je de eerste dagen een vloedgolf aan bloed verliest kan er wel eens wat “mis” gaan.

Stom genoeg was ik ook een muts vergeten mee te nemen voor de kleine. Gelukkig hadden ze in het ziekenhuis een mutsje die we kregen voor de kleine meid. Mocht je wel mutsjes meenemen kijk dan wel even goed naar de maat want ze zijn al snel te groot.

Wat zat er in jouw vluchttas waar je echt niet zonder kon? Of wat miste je juist?