zelf-fotos-blog-instagram

Niet iedereen heeft het geluk een insta hubby te hebben. Ik kan er helaas over mee praten. Gelukkig heb ik door de jaren heen wel wat handige maniertjes gevonden om toch zelf mooie foto’s te kunnen maken voor in de fotolijst. In dit artikel deel ik mijn tips.

Je nieuwe beste vriend, de zelfontspanner

Wanneer je een beetje handig bent met je camera heb je vast de zelfontspanner al eens gevonden. Dit is een functie waarbij je bijvoorbeeld 10 seconden van te voren op het knopje drukt, jij op de plek gaat staan van de foto en de camera zelf klikt. Super handig, maar het kost wel veel tijd. Zeker wanneer je buiten. fotografeert kan dit frustrerend zijn. Mijn advies, schaf een camera aan die ook een app heeft die je met deze zelfontspanner kan koppelen.

Zo maak je zelf mooie foto's voor je blog of Instagram

Zelf gebruik ik een Canon 70D. Canon heeft speciaal voor een aantal camera’s de Canon Camera Connect app ontwikkeld waarbij je je smartphone kan koppelen aan je camera. Zo kan je terwijl je je camera op bijvoorbeeld een statief hebt staan de instellingen veranderen via je telefoon en plaatjes schieten wanneer jij er klaar voor bent.

Hulp inschakelen

Wellicht heb je wel een vriendin of vriend in de buurt die af en toe kan helpen? Of heb je wel eens gedacht aan een oproepje op social media? Wie weet heb je wel collega’s die ook in het zelfde schuitje zitten. Door elkaar te helpen krijg je niet alleen (als het goed is) mooie foto’s voor jezelf maar kun je ook gelijk weer nieuwe contacten op doen.

Door Sanne gemaakt

Deze foto heeft Sanne voor mij gemaakt.

Omdat niet alle foto’s te schieten zijn met een zelfontspanner of app plan ik nog regelmatig een uitje in met een lieve collega zoals Sanne. We spreken dan vooraf even door wat er allemaal op de foto moet en beslissen dan samen welke locatie(s) het handigste zijn. Meestal zijn we dan uiteindelijk al na 1, hooguit 2 uurtjes klaar. En een bijkomend voordeel, onze kindjes vinden het ook altijd gezellig!

Hopelijk heb je wat aan mijn tips en kan je voortaan ook zelf mooie foto’s maken voor je blog, Instagram of gewoon voor in het fotolijst.