spelenderwijs je peuter fotograferen

Foto’s maken met een peuter is best pittig. Maar ik heb er inmiddels mijn weg in kunnen vinden. Wil jij ook mooie foto’s maken met een peuter? Dan heb ik wat tips voor je!

Geen druk, geen stress

Voor je je camera tevoorschijn gaat halen is het het belangrijkste om geen druk of stress te hebben. Wanneer je zelf gestressed bent zul je geen relaxte omgeving hebben om foto’s te maken. En met een kleintje is dat wel het allerfijnste. Ik merk bij mijzelf dat wanneer het allemaal relaxed is, dat Noé ook veel ontspanner is.

Samen spelen op het strand

Maak er een uitje van

Een blij kind, een leuke omgeving, allemaal mogelijkheden wanneer je er een uitje van maakt. Ga bijvoorbeeld eens naar het strand of het bos in. Het hoeft niet een uitje te zijn waar je gelijk geld moet gaan uitgeven. Maar een net wat andere omgeving dan je huis of tuin kan er soms al snel voor zorgen dat je een extra leuk plaatje kan schieten.

Tip: neem wat extra snacks en speelgoed mee voor wanneer het nodig is.

foto's maken aan het water

Spelenderwijs fotograferen

De leukste foto’s zijn de spontaanste foto’s. En hoe maak je die het beste, nou heel simpel. Door gewoon te gaan spelen met je kleintje. Zelf ga ik vaak naar het strandje bij ons in de buurt. Ik neem dan een schepje of wat ander speelgoed mee en dan vermaken wij ons prima. Maar ook leuk achter elkaar aan rennen vind ze prachtig. En dit levert echt de mooiste plaatjes op.

fotograaf in de maak

Meerdere outfits?

Zorg er dan voor dat je zo veel mogelijk kan combineren. Ik ken geen enkel kind die het leuk vind om meerdere keren omgekleed te worden. Dus trek bijvoorbeeld een legging aan zodat je alleen het jurkje hoeft te wisselen. Maak het jezelf vooral zo makkelijk mogelijk.

Heb gewoon lol! Dat is het beste advies wat ik je kan geven!