Soms ben je ineens je huidige interieur helemaal beu, herken je dat? Tijd voor een make-over! In dit blog gaan we het specifiek hebben over je woonkamer, toch wel een van de belangrijkste plekken in je woning. Wij geven je 3 tips voor meer sfeer in je woonkamer, je kunt gelijk aan de slag!

Behang

Mijn nummer 1 tip voor meer sfeer in je woning, is toch wel het toevoegen van behang. Behang heb je in allerlei soorten kleuren en designs, waardoor het net even wat meer heeft dan een normale geschilderde muur. Behang bijvoorbeeld een wand in je woonkamer met een wat opvallender behang en je hebt gelijk een blikvanger! Wat ik erg tof vind is fotobehang natuur. Dit zijn prachtige kleuren en designs, bijvoorbeeld van de jungle, vogels of een rustige natuurfoto. Super gaaf voor in je woonkamer. Liever wat rustiger? Kies dan voor een natuurlijke kleur met een klein reliëf. Er zijn genoeg opties, zo is er altijd wel een behang passend bij jouw stijl te vinden.

Schilderen

Vind je behang toch iets te druk? Kies er dan voor om een muur te schilderen. Met een andere kleur op de muur heeft je woonkamer gelijk een andere uitstraling. Kies voor een trendkleur zoals terracotta, dit is een warme, roodbruine kleur. Of juist voor een feller kleurtje zoals groen of blauw. Om te kijken welke kleur je het mooist vindt, kun je het beste inspiratie op doen op bijvoorbeeld Pinterest. Hier kun je allerlei soorten foto’s vinden van woonkamers, zodat jij goed inspiratie op kan doen. Twijfel je over kleuren? Verf dan beide kleuren op een klein stukje op de muur, zo kun je zien hoe het op de muur pakt en er even over nadenken.

Decoratie

Heb je geen zin om te behangen of schilderen? Ga dan op zoek naar gave decoratie items om je woonkamer mee op te pimpen! De winkels zijn inmiddels weer open op afspraak, dus je kunt een afspraak plannen bij jouw favoriete woonwinkel om lekker rond te neuzen. Wil je unieke items? Kijk dan eens bij een kringloop- of antieke winkel. Hier vind je accessoires die je niet in een winkel tegenkomt. Oudere en unieke items, perfect voor meer sfeer in je woonkamer!

Tip: kringloopwinkels krijgen elke week wel nieuwe voorraad. Ga dus wat vaker kijken, dan ben jij er als eerste bij wanneer de nieuwe items in de winkel geplaatst worden.

Geef jij jouw woonkamer wel eens een make-over?

Woonkamer make-over: 3 tips voor meer sfeer!