Woonkamer make-over_ 3 tips voor een andere look!

Wil je graag je woonkamer een make-over geven? Dan zijn er natuurlijk tal van ideeën die in je opkomen. In dit blog delen wij graag 3 tips met je, hoe jij direct je woonkamer een andere look geeft. Zo kun jij meteen aan de slag! Lees je mee?

Leg een andere vloer

De vloer heeft een groot aandeel in de woonkamer. Het is een echte eyecatcher en moet daarom goed bij jullie interieur passen. Met een andere vloer geef je het interieur al een totaal andere uitstraling. Kijk bijvoorbeeld eens naar een PVC vloer, de echte trend van nu. PVC is gemakkelijk te plaatsen dankzij het kliksysteem en is zeer onderhoudsvriendelijk, ideaal dus! Liever een andere vloer, bijvoorbeeld laminaat? Kijk dan eens naar Floorhouse laminaat, hier vind je allerlei soorten laminaat zoals visgraat en laminaat tegels. Zo is er altijd een passende vloer bij jouw wensen!

Heb je huisdieren of kinderen? Neem dit dan mee in je overweging voor juist laminaat of PVC. Uit ervaring weet ik dat laminaat met scherpe honden pootjes niet eeuwig lang mooi blijft. Zeker wanneer je voor een “budget” laminaat gaat zul je snel slijtplekken zien. En dat is natuurlijk zonde want het is toch een flink werk om allemaal te vervangen weer.

Vervang je meubels

Heb je geen zin om je hele vloer te vervangen? Dan kun je er ook voor kiezen om een (of meerdere) meubels te vervangen. Dit is een relatief snelle oplossing om je woonkamer een andere look te geven. Ga bijvoorbeeld voor een eyecatcher bank of fauteuil, of misschien wil je wel een nieuwe eettafel. Wat je ook vervangt, je interieur oogt direct heel anders! Weinig budget voor nieuwe meubels? Ga dan op zoek naar pareltjes in de kringloopwinkel of in outletwinkels.

Tip! Wist je dat je met enkel een mooi vloerkleed je je woonkamer al direct een andere look en vibe kan geven?

Decoratie

Wil je geen grote veranderingen doen aan je woonkamer, maar wil je wel wat nieuws? Ga dan op jacht naar mooie decoratie pareltjes! Decoratie maakt een woonkamer af en geeft meteen veel sfeer. Denk aan kandelaars, theelichtjes, een nieuwe plant, foto’s en schilderijen, een klok, mooie sfeer verlichting en bijvoorbeeld leuke beeldjes. Mijn favoriete winkels om decoratie te shoppen zijn: Kwantum, Loods5 en Intratuin. Wil je liever voor budget vriendelijke items shoppen? Kijk dan eens bij Xenos, Action of Martplaats. Hier vind je met regelmaat prachtige decoratie items voor hele zachte prijsjes. Dat maakt het nog eens leuk om af te wisselen.

Wat overigens ook écht heel veel sfeer kan creëren in huis zijn droogbloemen. En ja, daar hoef je geen groene vingers voor te hebben want die zijn in feite toch al dood. Maar in dit geval was dat ook de bedoeling haha. Ben je allergisch voor bloemen? Dan kan het misschien wel leuk zijn om bijvoorbeeld mooi gedroogd pampas gras te gebruiken. Door de neutrale kleur past het vrijwel overal bij!

Een woonkamer make-over is dus helemaal niet zo lastig. En ook met een klein budget kun je heel veel dingen aanpakken. Zorg wel vooraf dat je een moodboard/inspiratieboard maakt. Zo weet je zeker dat alles wat je aanschaft in de zelfde stijl past en voorkom je weer een ritje naar de stad om dingen terug te brengen. Zelf gebruik ik graag Pinterest om deze inspiratie borden te maken. Mocht je willen zien wat mijn smaak is, en hoe ik in de toekomst mijn woonkamer zou willen zien, volg mij dan even op Pinterest!

Wat zou jij graag aan jouw woonkamer willen veranderen? Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en kun je lekker aan de slag met je woonkamer make-over!

3 tips voor een andere look!