Heb jij al droogbloemen in je interieur? Wanneer je dit nog niet hebt, moet je deze heel snel gaan aanschaffen! Droogbloemen zijn een echte trend voor je interieur en wij snappen wel waarom! Ze geven kleur en sfeer en hebben daarnaast geen onderhoud nodig, ideaal toch?

Wat zijn droogbloemen?

De naam zegt het natuurlijk al: gedroogde bloemen. Voorheen waren dit mooie, verse bloemen, maar nu is het een gedroogde variant. Droogbloemen kun je in allerlei soorten en kleuren kopen, net zoals normale bloemen. Voor droogbloemen worden vooral grassen gebruikt zoals Pampasgras, granen zoals tarwe en haver en bloemen zoals Lavendel, Carthamus en Phalaris. Door het drogen gaat de felle kleur van de bloem af en wordt een wat diepere kleur, zo wordt rood meer roest en roze meer pastel. Laten dit nou net trendkleuren zijn dit seizoen! Droogbloemen kunnen ook geverfd worden om er nog wat meer kleur aan te geven. Je kunt zelf bloemen laten drogen, maar je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken en een kant en klaar boeket kopen op Droogbloemen.nl.

Ook mooi in je interieur!

Deze prachtige bloemen kun je op vele manieren toevoegen in je interieur. De meest voorkomende manier is toch wel in een mooie vaas op tafel, net zoals je bij een normale bos bloemen doet. Maar je kunt ze ook in een lijstje doen en deze aan de muur hangen als wanddecoratie. Of wat dacht je van een guirlande voor op de schouw of een wandplankje? Er zijn zoveel leuke manieren om droogbloemen als decoratie te verwerken in je interieur! Hiervoor kun je ook inspiratie opdoen op Instagram, daar zijn tal van leuke ideeën te vinden.

Hoe onderhoudt je ze?

Droogbloemen hebben praktisch geen onderhoud nodig. Een normale bos bloemen heeft regelmatig vers water nodig, dat hoeft bij deze bloemen dus absoluut niet! Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat droogbloemen niet graag in de zon staan. Ze kunnen dan eerder verkleuren en uitvallen, dat wil je natuurlijk niet. Zorg daarom voor een beschutte plek. Daarnaast zijn ze ook wat gevoeliger dan gewone bloemen en gaan ze eerder kapot, pak ze daarom altijd erg voorzichtig vast als je ze wilt verplaatsen. Pak ze nooit vast bij de bloem zelf, maar altijd bij de steel. Over het algemeen blijft een boeket droogbloemen 6 tot 12 maanden mooi, en dat is natuurlijk veel langer dan een normale bos bloemen. Top toch?

Heb jij al droogbloemen in je woning?

Droogbloemen_ de trend voor je interieur-2