Wij willen een huis kopen! 

Ja, je leest het goed! Wij willen een huis gaan kopen. We wonen nu alweer 5 jaar in Groesbeek in een huurwoning en zijn eindelijk toe aan een volgende stap. Benieuwd wat we zoeken, of we hier blijven en wat er voor ons allemaal mee speelt? Ik vertel het in dit artikel. 

Van huur naar koop

Inmiddels wonen wij nu 5 jaar in Groesbeek. We hebben een prachtige huurwoning op de “berg” van Groesbeek en zitten heerlijk aan het bos. Toen wij het huurcontract tekenden bij de toenmalige makelaar werd ons verteld dat er na 3 tot 5 jaar de mogelijkheid zou zijn om het huis te kopen. Wij gingen hier dan ook van uit en hebben door de jaren heen flink geïnvesteerd in het huis. Een nieuwe keuken, nieuwe vloer en ook een mooie serre hebben we onder andere laten plaatsen. Helaas kregen wij na een aantal jaar het bericht dat de woning was verkocht aan de woningbouw en daarmee ook de optie tot kopen verviel. Daar ging onze investering. Heel spijtig, maar we hadden niets zwart op wit, dus ook geen poot om op te staan. En daarnaast zijn we eigenlijk ook wel voornemens om meer richting de familie en vrienden te verhuizen welke in Ede/Wageningen wonen. 

Maar goed, waarom willen we dan kopen? Nou heel simpel gezegd omdat we anders maar geld blijven pompen in een huis waar we nooit eigenaar van zouden zijn. 

Waarom nu? 

Het klinkt wellicht een beetje gek, om midden in de Corona crisis te gaan kopen. Maar omdat zowel Bram als ik een mooi jaar achter de rug hebben qua cijfertjes én Noé volgend jaar naar de basisschool gaat hadden wij zo iets van, laten we dit nu doen. Nog voor ze naar school moet zodat we niet midden in een schooljaar moeten gaan verhuizen. We hebben verschillende hypotheek gesprekken gehad, advies in gewonnen waar mogelijk en na wat aanpassingen bleek dat we ondanks dat Bram pas 1 jaar ZZP’er is er zeker mogelijkheden zijn om een hypotheek te krijgen. Dus daar begon ons avontuur!

Wat voor een huis zoeken we?

Wij wonen nu in een prachtige hoekwoning in Groesbeek. We hebben 3 slaapkamers en een hele ruime zolder. Maar we missen toch een beetje de ruimte. Onze woonkamer is namelijk vrij klein. Even gezellig tafelen met meer dan 4 personen word al snel een gedoe, en dat terwijl we dat juist zo leuk vinden. Een grotere woonkamer is dus écht een must. En zoals ik al zei willen we ook graag iets dichter bij mijn familie wonen. Maar toch niet in een stad. We zoeken het dus iets landelijker, iets dorpser, maar waar toch wel alles is. Plaatsen waar we vooral naar kijken zijn Herveld, Andelst en Zetten. Dit is allemaal dichtbij de snelweg en dichtbij genoeg van Ede/Wageningen en Nijmegen. Daarnaast is het om de hoek van ons favoriete plekje, Watergoed. Genoeg redenen om die kant op te gaan dus!

Hoe gaat het met de zoektocht?

Het gaat goed! We zijn vol op aan het bezichtigen en hebben zelfs al een woning op het oog! Nu nog een bod doen en kijken of die geaccepteerd gaat worden. Maar binnenkort ga ik hier meer over vertellen. Dus wil je op de hoogte blijven, vergeet dan niet om mij te volgen op Instagram of Facebook zodat je als eerste op de hoogte bent!

Heb jij nog tips voor het zoeken naar een huis? Waar moet ik juist wel of extra op letten? Laat het vooral even weten in de comments! Alle tips zijn welkom!

Wij willen een huis kopen!