ZZp'er

Half april was het dan eindelijk zo ver. Van een stabiel maandelijks inkomen zijn wij nu een echt ZZP’er gezin geworden. Bram is namelijk voor zichzelf begonnen. Wat hij precies doet en wat dit voor een impact heeft op ons gezin vertel ik je in dit artikel.

Bram, (mijn lieve vriend) is al ruim 10 jaar audicien van beroep. Zijn eerste jaren heeft hij bij een grote keten doorgebracht. Hier leerde hij twee van onze goede vrienden kennen. Door de jaren heen zijn wij nooit het contact verloren en zien we ze nog steeds regelmatig. Toen Bas en Gonny (inmiddels verloofd!!) besloten samen hun eigen audiciensbedrijf “de Hoorwereld” te starten kon het niet lang uit blijven voor ze Bram hierbij gingen betrekken. Al jaren hebben ze het er namelijk over hoe ze met zijn 3en een eigen zaak willen starten. En zo gezegd, zo gedaan. Na een hoop voorbereidingen, besprekingen en afspraken was het dan half april zo ver. Bram is nu ook ZZP’er.

Audicien, maar dan aan huis

Bas en Gonny zijn samen de Hoorwereld gestart. Een prachtig audiciensbedrijf in hartje Wageningen. Bas doet momenteel de afspraken en Gonny komt daar in september bij.  Bram is hier nu bij gekomen om de buitendienst op te zetten. Dit houd in dat hij bij klanten aan huis komt die bijvoorbeeld moeilijk ter been zijn. Zo kan toch iedereen de hoorzorg krijgen die hij/zij verdient zonder de deur uit te hoeven. Hij doet in principe dezelfde werkzaamheden als de audiciens die in de winkel staan, alleen dan aan huis.

Zzp'er in Coronatijd-2

En toen kwam Corona..

Een paar weken voor Bram daadwerkelijk zou gaan starten en op pad zou gaan kregen we het slechte nieuws te horen. Corona en de quarantaine. Ook werd al snel bekend dat alle zorghuizen dicht gingen. En laat dat nou net dé plek zijn waar zijn klanten zitten. Bijna 80% van de slechthorenden zijn namelijk 70+. En dat zijn nu tijdens deze corona crisis de mensen die we zoveel mogelijk moeten beschermen door afstand te houden. Toch voelt dat erg dubbel, want juist nu, nu communicatie zo beperkt word is het gehoor ontzettend belangrijk. Gelukkig komt er nu weer beweging in en kan Bram hopelijk ook deze mensen weer gaan helpen met hun gehoorproblemen.

We zitten gelukkig niet stil!

Ook al kan Bram nu niet bij al zijn klanten op huis bezoek, er zijn nog genoeg andere dingen te doen. Zo hebben we de afgelopen tijd flyers ontworpen en verspreid, heeft hij 2 dagen in de week zitting bij Schoenmakers Optiek in Nijmegen en Stoks Optiek in Cuijk en is hij ook druk met reguliere afspraken. Toch vind ik het wel erg spannend. Er gaat namelijk “zat” geld uit naar marketing terwijl de afspraken nog wel even op zich moeten laten wachten.

Waarom hebben jullie dan niet gewacht?

Dat is een vraag die we veel hebben gekregen. Maar waarom zou je wachten met het volgen van je droom. Je werkt er maanden lang naar toe en als het moment daar is wil je er ook echt voor gaan. Daarnaast was het contract mijn zijn vorige werkgever al opgezegd en konden we ook niet meer terug. Dus wat doe je dan? Juist! Full steam ahead! En als dit ons “slechtste” moment is, dan kan alles alleen maar beter worden toch?

Het blijft natuurlijk financieel uitdagend als je beide als ZZP’er werkt. Maar aan de andere kant is het ook wel enorm leuk om samen in het zelfde schuitje te zitten. Wil je meer weten over de Hoorwereld of de Audicien aan huis? Je kan altijd Bram een mailtje sturen op bram@dehoorwereld.nl.

Zzp'er in Coronatijd