Clarins Calm-Essentiel

De nieuwe Clarins Calm-Essentiel is bestemd om de gevoelige en kwetsbare huid te kalmeren. En wist je dat meer dan de helft van de vrouwen last heeft van een gevoelige huid? Deze nieuwe verzorgingslijn van Clarins bestaat uit drie producten die ik jullie vandaag laat zien!

Clarins Calm-Essentiel

Clarins Calm-Essentiel

Clarins is een Frans beautymerk dat expert is in huidverzorging en make-up. De producten zijn stuk voor stuk geïnspireerd door de wetenschap van de natuur.

De nieuwste lijn van Clarins Clam-Essentiel is geschikt voor de gevoelige en kwetsbare huid. De ingrediënten die hierin verwerkt zijn bestaan 95 tot 98% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Een van de belangrijkste hoofdingrediënten is muskaatsalie. Deze plant heeft als eigenschap een heilzame en verzachtende werking te hebben voor de huid.

Maar hoe weet je of je last hebt van een gevoelige huid? Een gevoelige en kwetsbare huid is vaak rood na het douchen, last van trekkerigheid van de huid, een jeukerig gevoel als je make-up op hebt of of hebt gehad en roodheid bij heftige emoties.

De Calm-Essentiel bestaat uit drie producten:

  • Restoring treatment oil
  • Redness Corrective gel
  • Soothing emulsion

Clarins Calm-Essentiel

Clarins Calm-Essentiel Restoring treatment oil

Restoring treatment oil gebruik je voordat een crème aanbrengt op de huid en breng ik aan op een schoon en gereinigd gelaat. Met het pipetje kan ik makkelijk de hoeveelheid doseren. Ik breng eerst de olie aan in mijn handpalm en wrijf het vervolgens met beide handen even warm. Daarna breng ik het aan op mijn gezicht en masseer het goed in.

De olie heeft een hele zachte en rustgevende geur. In eerste instantie is je gezicht even vettig en daarna smelt het samen met de huid. Je merkt hier al gelijk dat droog en trekkerig gevoel verdwijnt. De textuur van de olie is romige en hydrateert intensief. Zodra de olie een beetje ingetrokken is in de huid kan je verder gaan met het aanbrengen van een crème.

Clarins Calm-Essentiel Restoring treatment oil is o.a. verkrijgbaar bij Douglas voor €71,07 30ml

Clarins Calm-Essentiel

Clarins Calm-Essentiel Redness Corrective gel

De redness corrective gel breng ik aan in de ochtend nadat ik de olie heb aangebracht. Het word ook geadviseerd om deze crème in de ochtend te gebruiken, want zoals de naam al doet vermoeden word de roodheid van de huid verzacht en gecorrigeerd.

De crème heeft een licht groene kleur maar zodra je dit aanbrengt op je gezicht zie je dat niet meer. De redness corrective gel heeft net als de olie een zachte geur. Hij smelt snel samen met de huid en je ziet gelijk dat de huid minder rood en rustiger eruit ziet. De crème beschermt en hydrateert de gevoelige huid.

En afgelopen tijd heb ik veel last van stress en heb hierdoor veel last van uitslag in mijn gezicht en branderig/jeukerig gevoel. Ik ben juist dan voorzichtig met wat ik gebruik en soms liever niets. Maar bij Clarins weet ik dat je een goed product in handen hebt zeker met een zeer gevoelige huid. Na een week elke dag deze producten te gebruiken is mijn uitslag en branderig gevoel verdwenen. Mijn huid oogt echt rustig aan zoals ik gewend ben.

Clarins Calm-Essentiel Redness Corrective gel is verkrijgbaar bij o.a. Douglas voor €38,63 30ml

Clarins Calm-Essentiel

Clarins Calm-Essentiel Soothing emulsion

De soothing emulsion gebruik ik altijd in de avond maar kan je ook voor de ochtend gebruiken. Deze crème kalmeert en oncomfortabel gevoel van de huid. Het is een heerlijke volle en romige textuur die snel intrek in de huid. Mijn huid voelt daarna zacht en soepel aan en is een goede ondersteuning voor het herstel van de huid in de nacht.

Clarins Calm-Essentiel Soothing emulsion is verkrijgbaar bij o.a. Douglas voor €53,56 50ml

Clarins Calm-Essentiel

Wat je al kon lezen is dat ik veel baat heb bij deze producten. Ik heb een hele kwetsbare en gevoelige huid en helemaal met stress. Ze geven geen branderig gevoel of andere irritaties. En elke dag dat je de producten gebruikt word de tolerantiedrempel hoger. Dus geef echt tijd om de producten te gebruiken, sowieso is het niet aan te raden om te vaak te wisselen van gezichtsverzorging.