Inmiddels werk ik alweer bijna 2 jaar voor mijzelf. En ik zou echt nooit meer anders willen. Ben je benieuwd waarom eigen baas zijn geweldig is? Lees dan snel verder.

Eigen baas zijn is niet altijd even makkelijk, toch zou ik nooit meer anders willen. Zeker toen ik zwanger was vond ik het ontzettend fijn omdat ik regelmatig ziek was. Een van de grootste voordelen dat was dan ook dat ik lekker van uit huis (lees mijn bed) kon werken.

Eigen baas, eigen werktijden

Een ander heel groot voordeel voor mij is het zelf kunnen plannen van mijn werktijden. Bij een baas ben je verplicht om tussen bepaalde werktijden te werken. Vaak is dit van 9 tot 5. Maar nu ik eigen baas ben kan ik er ook voor kiezen om even wat langer te blijven liggen en ’s avonds wat langer door te gaan. Vooral als de avond er voor wat later is geworden is dat erg fijn! Maar ook met Noé is het soms wel handig als ik lekker door kan werken als ze bijvoorbeeld slaapt.

Wat ik soms wel mis is het sparren met collega’s. In de bloggerswereld is dit soms toch wel een taboe merk ik. Vooral het “klanten jatten” is wel een dingetje. Het slaat natuurlijk nergens op, maar echt, sommige bloggers zullen alles doen om een nieuwe klant te krijgen en helaas betekent dit dat er soms over lijken wordt gegaan. Gelukkig heb ik een compagnon (Judith ook wel bekend van PinkPress) waar ik heel veel mee kan sparren en ook regelmatig mee op pad ga. Samen hebben we nog een aantal websites (TheDecorator, MommyLovesPink, Mamaisblut) waarvoor we continue aan het schrijven zijn.

Geen eentonige werkdagen

Ook een leuk voordeel is dat je niet continue hetzelfde aan het doen bent. Ja oke, je maakt foto’s, schrijft teksten, updatet alle socialmedia kanalen. Dat is nou eenmaal het vak, maar toch heb je regelmatig leuke afwisselingen. Zo mocht ik onlangs naar Londen en Hamburg, kom ik regelmatig op leuke evenementen en ga zo maar door. Geen dag is hetzelfde!

Een eigen werkplek

Een van de leukste dingen vond ik toch wel echt het zelf je eigen werkplekje inrichten. Toch is mijn kantoor nog niet helemaal klaar hoor. Zo ben ik nog aan het kijken voor een grote open boekenkast en een nieuwe bureaustoel.Maar ik zag al een hoop leuks voorbij komen bij meubelwinkel Emob dus dat komt vast goed! Zeker omdat Bram tegenwoordig ook van uit huis werkt zullen we het kantoor moeten delen en dus ook iets meer ruimte moeten maken zodat we beide goed kunnen zitten.

Damiware rocky eetkamerstoel jamey

Ik zou echt niet meer anders willen. Vooral het lekker samen met mijn meisje kunnen zijn vind ik geweldig. Ik heb echt enorm veel geluk dat Noé me lekker laat werken en ze zichzelf prima een uur kan vermaken in haar box.

Ben jij eigen baas? En waarom vind jij eigen baas zijn geweldig?