Top 10 baby musthaves!

Ben je zwanger? Dan komt er heel veel op je af. Vooral als het je eerste kindje is kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Ben je al een mama, dan kun je ook echt voor enorme keuzes komen te staan. Wat is nu wel handig en wat niet bij een baby? Welke baby artikelen echte musthaves zijn lees je hier!

1. Tripp Trapp met newborn set

Een item dat wij bij de eerste niet hadden, maar bij de tweede wel was de Newborn set van Tripp Trapp. Waarbij we voorheen dachten dat het onnodig was, was het toch wel heel erg fijn! Met de Newborn set zit je baby er altijd bij, of dat nu aan tafel is of naast de bank. Het is een kuipje dat je aan de Tripp Trapp kinderstoel klikt waardoor je baby op zithoogte erbij ligt. Handig is dat het wat te verstellen is en er ook een speelboog aan bevestigd kan worden voor veel speelplezier.

2. Bio-Oil

Ben je nog in verwachting? Vergeet dan vooral niet je buik met regelmaat in te smeren met Bio-Oil. Dit voorkomt striae en zorgt er voor dat je huid zacht en soepel blijft. Vooral wanneer je buik blijft groeien is dit écht belangrijk om spijt achteraf te voorkomen.

3. Ikea kinderstoel

Een Ikea kinderstoel mag ook zeker niet ontbreken in jouw babyuitzet. Ook al heb je bijvoorbeeld de Tripp Trapp, toch is die Ikea stoel heel fijn. Je haalt hem namelijk heel snel uit elkaar en dan is hij lekker compact. Ideaal om mee te nemen als je op bezoek gaat en zelfs handig voor in de kofferbak op vakantie!

4. Schommelstoel

Ons zoontje heeft de eerste drie maanden heel veel gehuild en wilde steeds gewiegd worden. Uren hebben we ermee rondgelopen en gewiebeld, totdat we het zat waren. Wist je dat een schommelstoel hierbij echt een uitkomst is? Deze zijn er in heel veel varianten. Wij hadden er een die echt schommelde en die in te stellen was op meerdere standjes. Je kon er ook muziekjes bij kiezen en eventueel kiezen voor vibratie. Voor ons was dit echt de oplossing!

5. Slabbetje

Slabbetjes mogen absoluut niet ontbreken. In het begin zal het vooral zijn om de beetje melk op te vangen die de kleine teruggeeft. Maar naar mate de kleine groter word ga je ook experimenteren met vaster voedsel. En dan kun je absoluut niet meer zonder een goed slabbetje! Zelf vind ik silicone slabbetjes met een soort bakje er onder erg fijn. Deze vangen voedsel op waardoor het niet op hun broek valt.

6. Puckababy inbakerdoek en slaapzakjes

Wij waren heel erg fan van Puckababy en hebben dan ook elk inbakerzakje en elke slaapzakje gehad. Is jouw kindje nog klein en heeft het moeite met inslapen? Dan kan een inbakerzakje heel handig zijn. Hierdoor krijgen ze dat geborgen gevoel als in de buik en worden ze rustig. Die van Puckababy zijn top, want ze zitten niet te strak. Is jouw kindje eruit gegroeid, dan kun je overgaan op de slaapzakjes. Die zijn ook echt heel fijn!

7. Babyfoon met camera en meer

Waar wij niet zonder konden was onze babyfoon met camera. Wat een fantastisch ding is dat! Door de camera kun je beneden zien of jouw kindje nog slaapt of niet en of het nog goed ligt. Onze babyfoon had ook een bewegingsmelder, een temperatuurmeter, muziekjes en een lampje dat je op afstand kon bedienen en een terugspreekfunctie. Ook erg leuk was de projector die erop zat.

8. Cowboysbag luiertas

Voor onderweg is een luiertas onmisbaar. De Cowboysbag luiertas is groot genoeg om alles in kwijt te kunnen en hij is tevens lekker stylish. Bang dat hij wat beschadigd wordt? Dat hoef je niet te zijn, want door het gebruik worden ze eigenlijk alleen nog maar mooier. Bij de tas komt een fijn en dik verschoningsmatje, ook heel handig!

9. Maxicosi Family Fix

De Maxicosi Family Fix hebben wij nooit gehad, maar achteraf was het toch wel heel fijn geweest. Hiermee klik je de maxicosi handig in en uit je auto. Je hoeft je niet meer druk te maken over die vreselijke riem die goed vastgemaakt moet worden en hoeft daarbij niet meer over je kindje heen te hangen. Klik erin of klik eruit en je bent ready to go!

10. Camera

Tot slot niet echt iets dat je voor je baby gebruikt, maar zeker wel onmisbaar: je camera! Of dit nu een echte camera is of jouw smartphone, zorg ervoor dat je hem altijd bij de hand hebt. Veel momenten gebeuren namelijk spontaan en hoe leuk is het om daar de leukste foto’s van te hebben voor later?!