Hoe zit het met jouw buik? Het is een wat confronterende vraag misschien, want het kan best zo zijn dat je je hier onzeker over voelt. Sinds corona lijken we ons figuur onderaan de prioriteitenlijst te hebben gezet en nu de zomer er weer aan komt gaan we vol aan de bak voor dat ‘perfecte bikinifiguur’. Laten wij je uit jouw droom helpen: dat bikinilijf komt er niet. Beter kun je leren omgaan met je vrouwelijke rondingen, want niets is mooier dan dat. Heb je een buikje en wil je het wat verdoezelen? Met deze tips lukt het makkelijk!

1. Highrise jeans

Je kent ze vast en zeker wel, want ze zijn niet uit het straatbeeld weg te denken. De highrise jeans. Als je het ons vraagt is dit een mega leuke trend, want niet alleen staat het mooi met een bloesje erin, ook bedekt het je buikje. Een jeans zit vaker wat strak bij de taille en daardoor wordt je buikje wat platgedrukt en komt het niet boven je broek uit. Let wel op dat het niet te strak zit, want dan zit het niet meer lekker en kan het voelen alsof je geen adem meer krijgt. Zorg er dus zeker voor dat je een jeans eerst uitgebreid kan passen voor je hem aanschaft en daarna, lekker aan de highrise jeans dus!

Tip: je kunt dit soort broeken combineren met alles, zoals een blouse, een trui, t-shirts en tops. Op die manier draag je hem lekker de hele zomer en winter door.

2. Lekker wijd en comfy

Wijdere kleding is ook helemaal hip. Ook dit vinden wij fijn, want een buikje in een te strakke top is echt geen gezicht. Helaas lopen er nog geregeld mensen rond met dit fenomeen, terwijl wij schreeuwen om een wijdere trui. Of het nu overigens om een trui of een blouse gaat maakt niet uit, want al deze kleding items mogen wat wijder vallen. Koop een oversized model of ga voor één of twee maatjes groter om hetzelfde effect te krijgen. Het ziet er niet alleen tof uit, ook zit het comfy en is het tijdens de wat warmere dagen wat luchtiger dan strakke kleding.

3. Hoge broekjes en badpak

Als we het dan toch gaan hebben over badkleding, koop dan badkleding dat gemaakt is naar de rondingen van de vrouw. Curvy modellen noemen ze dat. Wil je jouw buikje verdoezelen, ga dan voor een hoog broekje of voor een badpak. Beiden kunnen heel erg goed! Daarnaast is de tankini ook nog steeds een ding. Dit is een los bikini broekje met daarop een topje.

4. Lekker aan toegeven

Het belangrijkste van alles is dat je je er lekker bij voelt. Geef toe aan je buikje, want het zit er nu eenmaal. Omarm het en wees er trots op. Je hebt misschien wel kindjes op de wereld gezet, een vervelende ziekte overleefd of gewoon even een down periode gehad of ben je gewoon zoals je bent. Wees trots op jezelf en je buikje! Je verdiend het om gezien te worden!

Tips voor het verbergen van een buikje