Het kriebelde voor ons al een tijdje om er weer even tussen uit te gaan. Toen we bericht kregen dat we een weekendje naar Center Parcs Het Heijderbos mochten komen konden we dan ook niet anders dan breeduit lachen! Lekker als gezin er weer even op uit! In dit artikel beantwoord ik een aantal van de vragen die ik kreeg op Instagram en vertel ik jullie graag meer over onze beleving.

VIP cottage, ons plekje voor het weekend.

Het weekend mochten wij verblijven in een vernieuwde VIP cottage. En VIP voelde ook écht als VIP. De cottage was echt van alle gemakken voorzien. Zo zaten er 2 badkamers in, waarvan de master badkamer met bubbelbad, douche, toilet én sauna. En ook de keuken was van alle gemakken voorzien. De slaapkamers zijn mooi ruim en hebben een TV en vanity. Dat is iets waar ik wel heel blij van word, net als de Dolce Gusto koffiemachine! De kids vonden het vooral erg leuk om van kamer naar kamer te rennen en zich te verstoppen. We konden om 16:00 inchecken, maar we waren iets eerder dus zijn gelijk door gegaan naar het zwembad. Want daar konden de kinderen natuurlijk niet op wachten!

Lekker zwemmen in Aqua Mundo

Een vakantiepark is natuurlijk een vakantiepark zonder een goed zwembad. En ik kan je zeggen dat Aqua Mundo wel net even een ander soort zwembad is. Vooral Noé keek haar ogen uit toen we voor het eerst binnen liepen. De tropische vibes, de glijbanen, het golfslagbad en de algehele aankleding geeft je het gevoel dat je in de tropen bent beland. Ze vroeg ook zo lief, mama, we zijn toch gewoon in Nederland? Ja, het is eigenlijk meer een beleving dan “even” naar het zwembad gaan. Het is dan ook niet zo raar dat we daar bijna het hele weekend te vinden waren. Voor de hele kleintjes zijn er twee kleinere zwembadjes met onder andere een glijbaantje. Voor Noé en Manu waren vooral het grootste bad leuk. De wildwaterbaan hebben we ook geprobeerd. Maar deze vond ik achteraf toch nét even te spannend voor Noé omdat ik haar niet goed vast kon houden. Weer een les geleerd!

Voor jong en oud genoeg te doen!

Na het zwemmen begonnen de buikjes goed te rommelen. Dus we besloten om de eerste avond lekker uit eten te gaan in de Market Dome. Hier zitten verschillende restaurantjes waar je uit kunt kiezen. De kids besloten unaniem dat het Pizza werd, en dat was een hele goede keuze want die waren écht heerlijk.

De tweede avond hebben we genoten van een “table cooking” arrangement. Zie het maar gewoon als lekker gourmetten met het gezin, maar dan met de luxe dat alles compleet bezorgd werd aan het huisje. Dus geen gezeul met boodschappen! Voor de kinderen zat er ook een pannenkoekenmix bij, dat was uiteraard een hit!

Op de tweede dag zijn we naast wezen zwemmen ook even naar de Jungle Dome gegaan. Jungle Dome is naast het zwemparadijs een van de leukste dingen als je het mij vraagt.. In de Jungle Dome is het net of je in de rimboe loopt. Naast de touwbruggen, watervallen en tropische planten zou je er ook een aantal dieren moeten kunnen zien. Die hebben wij helaas nog niet ontdekt, maar wie weet wat we volgende keer tegen gaan komen! Terwijl Manu en Noé lekker aan het spelen waren konden wij even een kopje koffie drinken op het terras.

TIP! Neem droge kleding mee want er word ook veel met water gespeeld!

Voor een regenachtige dag is het ook ideaal dat je bij de Action Factory terecht kunt. Hier kun je onder andere indoor golfen, paintballen, trampoline springen of (Manu’s favoriet) mini cars rijden! Verder is er ook een bar waar je een drankje kun halen. Noé vond vooral het Pony rijden enorm leuk. Houd er wel rekening mee dat je voor een aantal dingen wel extra bij moet betalen.

Wij hebben het weekend vooral veel dingen gedaan die perfect waren voor kleinere kinderen. Maar er is ook een hoop te doen voor de oudere kinderen. Zo kun je gaan lasergamen, of bijvoorbeeld naar de High Adventure Experience. Dit is persoonlijk niets voor mij want ik ben ontzettend bang voor hoogtes haha.

Al met al kan ik zeggen dat Center Parcs Het Heijderbos écht een prachtig park is waar je met het hele gezin kunt genieten. Mocht je nog wat vragen hebben, stel ze gerust!

Center Parcs Het Heijderbos