Thuiswerken met kids

Hoewel ik eerst dacht dat een baby er bij niet heel veel impact zou hebben op mijn leven kom ik daar nu toch op terug. Het fijne ritme wat ik met Noé had gevonden is weer volledig van de baan en we zijn dan ook weer terug bij af en ons ritme weer opnieuw aan het ontdekken. Hoe dit nu gaat en hoe ik thuiswerken met kids combineer vertel ik in dit artikel.

Een baby er bij is ontzettend leuk. Ik geniet echt van ieder moment (extra veel natuurlijk wanneer Manu slaapt). Maar het is soms ook wel erg lastig. Waar ik voorheen Noé met wat klei aan het spelen zette is ze nu in eens veel aanhankelijker waardoor ik tussendoor veel minder voor elkaar krijg. En een fles geven en een belletje doen gaat nog wel, maar een artikel typen of iets is natuurlijk een stuk lastiger. Kortom, er zijn weer een hoop uitdagingen bij gekomen.

Ik ga de uitdaging aan!

Ik ben geen superwoman en heb ook zo mijn gebreken. Toch ga ik de uitdaging aan om toch hier en daar wat werk te verzetten. Op het moment dat ik dit artikel type liggen beide kids lekker even op bed. Manu slaapt zo 3 uur achter elkaar. Maar Noé helaas niet meer overdag. Ik mag dan al blij zijn met 1,5 uur werk tijd. Die tijd neem ik dan ook echt tot me om zo veel mogelijk werk te verzetten. 

planner

Anders, dan wel beter plannen

Iets wat ik nu vooral anders doe is het plannen. Noé is het best in haar hum in de ochtend. Als ik dan bijvoorbeeld foto’s wil maken van ons samen dan plan ik dat in de ochtend. Manu is gelukkig heel erg makkelijk. Het klinkt dus een beetje gek, maar met hem hoef ik (nog) geen rekening te houden.

Zakelijke telefoontjes probeer ik wel op tijdstippen te plannen dat Noé ligt te slapen. Ze is zoals ik al zei aanhankelijker en wilt dan ook erg graag mijn aandacht, ook wanneer het echt even niet uit komt. Als ik dan de aandacht die ze wilt niet geef dan kan het vervelend uitpakken en dat is natuurlijk raar als ik met een klant aan de telefoon ben. 

Opvang

Daarnaast heb ik 1 vaste werkdag. Op die dag is Noé naar de opvang. Dat betekend wel dat Manu wel gewoon bij mij is, maar zoals ik al eerder schreef heb ik daar totaal geen kind aan (nog). Wel heb ik al een dag gereserveerd waar hij (wanneer hij wat ouder is) ook naar de opvang gaat. En omdat ik merk dat Noé echt meer uitdaging nodig heeft gaat ze na onze zomervakantie nog een extra dag in de week naar de opvang. Ik denk dat ze dit écht heel erg fijn gaat vinden.

Thuiswerken met kids? Hier mijn tips!

  • Zorg voor structuur (met name voor de slaapjes) zodat je weet wanneer je echt even kan werken.
  • Betrek je peuter overal bij. Samen kun je ook prima (product) foto’s maken.
  • Werk vooruit.
  • Plan telefoon gesprekken in of zorg dat jij kan bellen wanneer het jou uitkomt.
  • Tijdens de flesjes kun je ook bijvoorbeeld een telefoontje plegen of een podcast luisteren
  • Wanneer je kind aandacht nodig heeft, geef die dan volledig en leg de telefoon weg. Dat voorkomt een hele hoop drama later op de dag!

Ons ritme is nog niet optimaal, maar goed onze kleine Manu is er ook pas een maand. We zijn dus nog vol op aan het ontdekken wat voor ons werkt. Wanneer er weer veranderingen zijn zal ik jullie ook zeker updaten! Mocht jij nog tips hebben voor het thuiswerken met kids, laat ze dan vooral achter in de comments! 

een peuter, baby en werken 2

een peuter, baby en werken