CD011-roda-de-bera-park-playa-bara-campsite-catalonia-pool-i_tcm14-54485

Het lijkt nog een eeuwigheid te duren, maar stiekem zijn wij al aan het aftellen tot de zomervakantie. Net als vorig jaar zullen wij weer lekker vroeg op vakantie gaan. Waar we heen gaan en wat onze zomer plannen zijn? Je leest het in dit artikel.

Viva España!

Vorig jaar zijn we met Eurocamp naar Italie gegaan. Maar dit jaar hebben we besloten om weer terug te gaan naar het oude en vertrouwde Spanje. Al jaren gaan we met veel plezier terug naar dit warme land en omdat Bram de taal ook spreekt is het “als thuiskomen”. En aangezien we nu voor het eerst met 2 kleintjes op reis gaan leek het ons wel zo fijn om naar een vertrouwde plek te gaan.

Camping Park Playa Barà

Het is dan ook niet zo gek dat wij voor een camping kozen in een regio waar we al jaren komen. Vanaf dat ik een jaar of 10 was ging ik als jong meisje met mijn ouders naar een camping in Roda de Barà. Ik durf dus wel te zeggen dat ik de regio goed ken. Er is zo veel leuks te doen. Zo zijn de steden Tarragona, Reus en Barcelona op prima rij-afstand en is er elke avond een klein marktje op de boulevard. We hebben zelf nog nooit op Camping Park Playa Barà gestaan, maar ik heb de camping al wel vaker bezocht en het is écht prachtig! Ze hebben een super leuk animatie programma (dit gaat Noé zeker weten fantastisch vinden), een heel mooi zwembad (met een bar IN het water!) en het ligt ook nog eens aan het strand.

Wij gaan niet met een caravan of tent op vakantie, maar we mogen weer van de luxe Aspect stacaravan van Eurocamp gebruik maken. Vorig jaar toen wij naar Italië gingen is ons dit ook zo enorm goed bevallen. Je hebt dan alle luxe van thuis en de gezelligheid en faciliteiten van een camping. Echt een luxe campingvakantie kun je wel zeggen!

CD011-roda-de-bera-park-playa-bara-campsite-catalonia-beach-b_tcm14-54481

Met een baby zo ver?!

Ik vind het zo grappig als mensen mij aankijken als of ik gek ben als ik ze vertel dat we naar Spanje gaan. Manu is natuurlijk nog jong als we gaan (4 maanden), maar dat was Noé ook toen we voor het eerst naar Spanje gingen. Het is een eind rijden. Maar met voldoende stops en entertainment is het echt prima te doen hoor. Wat vooral het belangrijkste is, is dat jij als ouder ontspannen blijft. Dan zullen de kids ook veel relaxter met de reis om gaan.

En hoe dan met een peuter?!

Ook daar maak ik mij totaal geen zorgen om. Noé vind auto rijden nooit zo erg. En natuurlijk ben ik al bezig om wat dingen voor de vakantie te verzamelen. Van spelletjes tot badkleding. Zo heb ik onlangs al een mooie zwembroek voor Bram besteld en een hele mooie triangel bikini voor mij. Voor de kinderen ben ik nog aan het zoeken (dus mocht je nog tips hebben…). Ook heb ik al wat leuke kleurboeken apart gelegd en kwam ik in de sale zwembandjes tegen dus ook die liggen op zolder al klaar.

Niet voor niets Award winnaar van de Kids vakantie gids!

Wij hebben het vorig jaar in Italië al kunnen meemaken. Het is écht volkomen terecht dat Eurocamp weer voor de 10e keer op rij de Award voor Kamperen XL in de wacht sleept. Dat is de prijs als het gaat om meest kindvriendelijke reisorganisaties. Naast de luxe accommodatie hebben ze ook echt aan alles gedacht! Een aanrader dus voor gezinnen!

Wij hebben in ieder geval ontzettend veel zin om lekker aan het strand te gaan liggen! Kijk jij ook al zo uit naar de zomervakantie?

Onze zomer plannen - Viva España!