Tips voor lastige eters! tumbnail

Herken je dat? Dat jij lekker hebt gekookt, en je kind het dan niet wil eten. Lastige eters kunnen ontzettend vervelend zijn! Niet alleen is het soms erg frustrerend, ook is het zorgelijk voor jullie als ouders, je wil toch dat je kind voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. In dit artikel deel ik enkele tips met je, hoe jij je kinderen beter laat eten. Lees je mee?

Eet altijd samen aan tafel!

Zien eten, doet eten. Eet daarom altijd samen met je kinderen aan de eetkamertafel. Ik begrijp dat het soms makkelijker is om zelf even snel een boterham naar binnen te schuiven, terwijl je eten maakt voor je kinderen. Maar samen eten kan echt bevorderlijk zijn voor je kinderen. Wanneer ze zien dat jij het zelf ook eet, eten ze het (soms) makkelijker zelf op. Maak er een feestje van om samen aan tafel te eten!

Laat je kind meehelpen

Wanneer je je kind mee laat helpen in de keuken, wordt hij of zij zich er ook bewuster van. Ga bijvoorbeeld samen boodschappen doen en laat je kind een voorkeur geven voor het eten. Ga hier dan samen mee aan de slag. Zo maak je het leuk en leerzaam voor je kinderen.

Verstop de groenten

Eet je kind geen groenten? Verstop ze dan! De hakmolen wordt je grootste vriend. Je kunt een hoop maken met fijngemaakte groenten, bijvoorbeeld:

– Pastasaus. Gebruik gezeefde tomaat als basis en voeg allerlei groenten toe.
– Soep. Een verse tomaten- of courgettesoep bijvoorbeeld.
– Stamppot. Stamp de groenten extra fijn, zodat het lijkt op een puree.
– Bloemkoolpizza. Gebruik een bloemkoolbodem als basis, hier zitten al groenten in. Laat je kind daarna zelf de pizza beleggen, hoe leuk is dat!

Kleine tussendoortjes

Zorg voor kleine tussendoortjes, zo voorkom je dat je kind tijdens de maaltijd nog vol zit van het tussendoortje. Probeer ook om 2 uur voor de maaltijd geen tussendoortjes meer te geven, zodat je kind genoeg ruimte heeft voor de maaltijd.

Wat is jouw beste tip voor lastige eters?

Tips voor lastige eters!