Strandwndeling moeder en dochter

Onze zomervakantie begon met een kleine roadtrip. Via de prachtige Dolomieten reden wij in de richting van ons eerste verblijf, namelijk het 5 sterren resort, Camping Union Lido. Hoe het er was, en wat we hebben gedaan lees je in dit artikel.

Lago di Braies, een wereldwonder!

Er waren een aantal dingen die ik graag wilde bezoeken op de route naar ons verblijf, Camping Union Lido. En nou bleek dat dit alles ook nog eens prima op de route was. Dus zo gezegd, Zo gedaan. Onze eerste echte stop – de Dolomieten. Om precies te zijn Lago di Braies. En net zoals de vele instagrammers en fotografen omschreven is het echt magisch. Vanaf de kant heb je uitzicht op sprookjesachtige bergen en een kraakhelder meer met daarin de reflectie van de bergen. 

Uitzicht Dolomieten

Moeder en dochter Dolomieten

De toegang is gratis, alleen het parkeren kost een paar euro (maximaal 8 euro) per dag. Maar ik kan je beloven dat het elke cent waard is. Sterker nog, al zouden ze er entree voor vragen, dan zou ik alsnog gaan. Het is niet voor niets een trekpleister voor vele fotografen en toeristen. 

Een kleine tip, vertrek op tijd en zorg dat je er vroeg bent voor de bussen met toeristen aankomen. Dan kun je nog mooi snel de mooiste plaatjes schieten in alle rust.

YouTube video
Door naar Eurocamp – Camping Union Lido!Na ons bezoekje aan het prachtige meer zijn wij rechtstreeks doorgereden naar Camping Union Lido. Dit was nog maar 3 uur rijden, dus prima te doen. We kwamen wel een beetje vroeg aan, maar gelukkig kon dat geen kwaad en hadden we lekker de tijd om rustig in te checken. Direct bij aankomst zie je al waarom dit de meest luxe camping ever is in Italië. Normaliter zet je je caravan, auto of camper weg en moet je binnen in een rij staan tot je een keer aan de beurt bent. Maar hier word je gewoon van uit je auto bediend. Echt bizar hoe snel het dan in eens kan gaan. smikkelen op de veranda

Ons verblijf voor deze week was een hele luxe stacaravan van Eurocamp. Wij verbleven in de Aspect met 2 slaapkamers en een eigen badkamer die van alle gemakken voorzien was. En hoewel ik altijd een beetje mijn twijfels heb over stacaravans (ik ben altijd bang dat je dan zo opgekropt en klein zit) bleek dit helemaal onterecht te zijn. Wat een ruimte zeg! Noé had een eigen slaapkamer, wij een ruime kamer, en ook de keuken en badkamer waren ruim zat zodat je niet elke keer langs elkaar staat af te schuren om de badkamer in te komen. Echt fantastisch!

Spelen met de fontijnen Union Lido

Het was HOT!

Tijdens onze tijd in Italië hebben we echt een vreselijk hitte gehad. De temperaturen waren elke dag wel boven de 35 graden. En hoewel ik gek ben op lekker weer, was dit mij echt te veel. Gelukkig is de stacaravan waar wij in verbleven uitgerust met een fantastisch goede airco. Zo goed dat Noé zelfs tussen de middag naar ons toe kwam met de vraag: Slapen? Ze wilt gewoon uit haar zelf slapen?! Dat gebeurt thuis niet eens. En als je dan denkt dat ze met een uurtje wel weer wakker is, dan heb je het mooi mis. Zeker 2 tot 3 uur lang ligt ze heerlijk te slapen!

Samen in het bubbelbad

Zwembaden en glijbanen Union Lido

Trek je wandelschoenen maar wel aan…

De camping is namelijk echt bizar, maar dan ook echt bizar groot. Zo groot dat er zelfs een mini pretpark (met achtbaantje) en maar liefst 2 grote zwemparken had. Wij hebben wel een aantal keren van de ene kant van de camping naar de andere kant gelopen maar dan ben je al snel een half uur aan het sjouwen (vergeet niet dat dit in 40 graden is..). Gelukkig zijn er regelmatig restaurantjes en terrasjes waar je even verkoeling kan zoeken. 

Pluspunten 

+ Prachtige camping met ALLES in huis
+ Kindvriendelijk
+ Super mooie en schone camping
+ De accomodatie van Eurocamp was ook echt fantastisch en kindvriendelijk

Minpunten

  • Het is echt een hele grote camping
  • De omgeving is wat saai. Er is niet veel te doen.
  • Het lijkt soms wel of je in Duitsland bent omdat alles is ingesteld op Duitse bezoekers.

Strandwandeling Union Lido

Noé zwemmen in het zwembad

Zwemmen met mama

Conclusie…

De camping is echt fantastisch. Heb je kinderen en ben je niet van plan veel van de camping af te gaan? Dan is dit echt een aanrader want je hebt op Camping Union Lido écht alles. Van wellness tot kinderparken en de hele dag door animatie. Zelfs voor de allerkleinste is er voldoende animatie. Ook de accommodatie van Eurocamp is geweldig. De airco is een mega pluspunt, en ook de hele grote overdekte veranda is zeer goed in de smaak gevallen. Je ziet ook aan alles in en om de stacaravan dat er echt is rekening gehouden met kinderen van alle leeftijden. Wij zouden zeker nog eens een luxe campingvakantie Eurocamp boeken!

Ben jij al eens in Italië geweest?

#1 Zomervakantie! - Onze eerste Eurocamp ervaring in Italië